单选题
Americans have contributed to many art forms, and jazz, a type of music, is one of the art forms that were started in the United States. Black Americans, who sang and played the music of their homeland, created jazz. Jazz is a mixture of music of Africa, the work songs the slaves sang, and religious music. Improvisation (即兴) is an important part of jazz. This is why a jazz song might sound a little different each time it is played. Jazz bands formed in the late 1800s. They played in bars and clubs in many towns and cities of the South, especially New Orleans. New Orleans is an international seaport, and people from all over the world come to New Orleans to hear jazz. Jazz became more and more popular. By the 1920s, jazz was popular all over the United States. By the 1940s, you could hear jazz not only in clubs and bars, but in concert halls as well. Today, people from all over the world play jazz. Jazz musicians from the United States, Asia, Africa, South America, and Europe meet and share their music at festivals on every continent. In this way jazz continues to grow and change.
单选题
What can be the best title of the passage? A. American Art Forms B. The Development of Jazz C. The Music of Black Americans D. The Birthplace of Jazz
单选题
Which of the following is TRUE? A. Jazz is now popular all over the world. B. Jazz is now a kind of religious music. C. Jazz is now played only in bars and clubs. D. Jazz is now played a little differently sometimes.
单选题
From the text, it can be inferred that ______ . A. New Orleans is the place where jazz was first produced B. the American people are all jazz lovers C. jazz is merely sung by the' black when working D. jazz may become more popular as time goes on
单选题
It took about ______ years to make jazz popular in the United States. A. 200 B. 120 C. 80 D. 40
【正确答案】
D
【答案解析】推理判断题。题目询问大约花了多少年,爵士乐才在美国流行开来。根据第三段中的“Jazz bands formed in the late 1800s.”和第四段中的“...By the 1920s,jazz was popular all over the United States.”可推测出答案,文中的late 1800s是个模糊的概念(意指19世纪末期,一般为19世纪八、九十年代),距1920s(即20世纪初)约三、四十年,因此最接近的时间为40年,故选项D正确。 [避错指南] 19世纪末期并不等于是1800年,不能推出花的时间是120年,故选项B不正确。此外,jazz形成的具体时间其实并没有确切的说法。如果选择选项A(200年)那么可以得出“爵士乐到了21世纪才在美国流行”的判断,与文中的事实不一致。
单选题
The statement that ______ is NOT true. A. jazz is a mixture of African music, the work songs, the slave songs and religious music B. in the late 1800s jazz bands made their first appearance C. new Orleans lies in the North of America D. it is Black Americans who has invented Jazz
【正确答案】
C
【答案解析】事实细节题。题目询问下列哪个判断是错误的。根据文章第三段第二句话中的“...many towns and cities of the South,especially New Orleans.”可推测出新奥尔良位于美国南部,而选项C中说新奥尔良位于北部。因此,选项C符合题意,为正确答案。 [避错指南] 选项A(爵士乐糅合了非洲音乐、劳动号子、黑奴音乐和宗教音乐)和文章第二段首句意思吻合;选项 B(在19世纪后期出现了爵士乐队)和文章中第三段首句意思吻合;选项D(正是美国黑人发明了爵士乐)与文章中首段末句意思吻合。三个判断皆为真实事件,故均可排除。