单选题 {{B}}Text 3{{/B}}
That Louise Nevelson is believed by many critics to be the greatest twentieth-century sculptor is all the more remarkable because the greatest resistance to women artists has been, until recently, in the field of sculpture. Since Neolithic times, sculpture has been considered the prerogative of men, partly, perhaps, for purely physical reasons: it was erroneously assumed that women were not suited for the hard manual labor required in sculpting stone, carving wood, or working in metal. It has been only during the twentieth century that women sculptors have been recognized as major artists, and it has been in the United States, especially since the decades of the fifties and sixties, that women sculptors have shown the greatest originality and creative power. Their rise to prominence parallels the development of sculpture itself in the United States: while there had been a few talented sculptors in the United States before the 1940’s, it was only after 1945 — when New York was rapidly becoming the art capital of the world — that major sculpture was produced in the United States. Some of the best was the work of women.
By far the most outstanding of these women is Louise Nevelson, who in the eyes of many critics is the most original female artist alive today. One famous and influential critic, Hilton Kramer, said of her work, “For myself, I think Ms. Nevelson succeeds where the painters often fail.”
Her works have been compared to the Cubist constructions of Picasso, the Surrealistic objects of Miro, and the Merzbau of Schwitters. Nevelson would be the first to admit that she has been influenced by all of these, as well as by African sculpture, and by Native American and pre-Columbian art, but she has absorbed all these influences and still created a distinctive art that expresses the urban landscape and the aesthetic sensibility of the twentieth century. Nevelson says, “I have always wanted to show the world that art is everywhere, except that it has to pass through a creative mind.”
Using mostly discarded wooden objects like packing crates, broken pieces of furniture, and abandoned architectural ornaments, all of which she has hoarded for years, she assembles architectural constructions of great beauty and power. Creating very freely with no sketches, she glues and nails objects together, paints them black, or more rarely white or gold, and places them in boxes. These assemblages, walls, even entire environments create a mysterious, almost awe-inspiring atmosphere. Although she has denied any symbolic or religious intent in her works, their three-dimensional grandeur and even their titles, such as Sky Cathedral and Night Cathedral, suggest such connotations. In some ways, her most ambitious works are closer to architecture than to traditional sculpture, but then neither Louise Nevelson nor her art fits into any neat category.
单选题 The writer implies in the first paragraph that
【正确答案】 B
【答案解析】[设题点] 强调句外 [解析] 推理判断题。首段第三句为一个强调句,该句谈到,只有在二十世纪,女艺术家才被承认为主要的艺术家,并且只有在美国,尤其是自五十年代和六十年代以来,女雕塑家们才展现出了非凡的独特性和创造力;故[B]正确。尾句冒号后提到…while there had been a few talented sculptors…before the 1940’s…,但并没谈到奈维尔森是否在这个时间以前就已为人所知了,故可排除[A];同样,由该处冒号前的内容可知,[C]颠倒了“因”与“果”的关系;[D]是对首段尾句破折号前后内容的错误理解。
单选题 The author quotes Hilton Kramer in the second paragraph most probably to illustrate
【正确答案】 B
【答案解析】[设题点] 人物引言处 [解析] 推理判断题。第二段提到,在许多评论家眼里,奈维尔森是至今健在的最具创造性的女艺术家;接下来引用了Hilton Kramer的评论“我个人认为奈维尔森女士在画家常常失败的地方获得了成功”,可见作者引用Hilton Kramer的话是为了说明奈维尔森的独特风格;故选[B]。[C]为强干扰项,但从Hilton Kramer的评论可以看出,他对奈维尔森是持赞赏和肯定态度的,故不可能是critical approval。
单选题 The word “assemblages” (Line 4, Para, 4) is closest in meaning to
【正确答案】 D
【答案解析】[设题点] 代词照应处 [解析] 语义理解题。首先,assemblages是由动词assemble转化而来的;其次,由these assemblages前的these可知,答案应从上文找,由其前一句中的she glues and nails objects together...可知,此处的assemblages和collections意义最接近,表示“组装,集合”,故[D]正确。[A]项意为“委派、分配”、[B]项意为“假定、假设”、[C]项意为“含蓄、内涵”,都不符合题意。
单选题 Which of the following is a major theme of Nevelson’ art?
【正确答案】 C
【答案解析】[设题点] 转折处 [解析] 事实细节题。第三段第二句but后的内容谈到,奈维尔森将她受到的所有影响予以吸收融合,得以创造出一种表现都市风景以及二十世纪审美旨趣的独特艺术;故[C]“现代都市”,是奈维尔森作品的主题之一,为答案; 同时,[B]landscape可以被排除,因为文中提到的是urban landscape;第四段首句谈到...assembles architectural constructions...但这只是奈维尔森组装出来的东西,并不是她作品的major theme,故排除[A];[D]与第四段第四句内容矛盾,奈维尔森否认自己的作品有宗教意图。
单选题 Which of the following statement about Nevelson’ sculpture can be inferred from the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】[设题点] 尾段 [解析] 推理判断题。文章最后一段提到:她组装建筑结构,这些组装物、墙面和整个环境构成一种神秘的、几乎令人敬畏的气氛。可见,她的作品有时是非常庞大的,故选[C]。[A]“它们用于展览”从文中推断不出;由尾段第二句“…将它们漆成黑色,或极为少见地漆成白色或金黄色”可知,[B]是原文直接提到的内容,不用推断,故也不选;文章提到奈维尔森用胶水和钉子组装作品,可见她的作品并不是雕刻的,故排除[D]。