单选题  
单选题    
 
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文] If I could go back in history and live when I liked, I wouldn't go back very far. In fact, I'd like to relive a period I've already lived—the 1960s. I was in my twenties and everything was being renewed. People would come out of a formal and almost Victorian attitude and it really felt anything was possible. Meeting people was the thing, and you went to coffee bars where you met friends and spent the evening. The cinema, the theatre, all that was very exciting with new things coming out. In fact, we seemed to be out, all the time! I don't really remember working—of course, I was a student—or sitting around at home very much. That just wasn't where the scene was, even eating! It was the first time ordinary people started going out to eat. We were beginning to be adventurous about food, but we were more interested in meeting people than in eating or drinking. And dress, yes, that was the revolution. I mean, girls went around in really short skirts and wore flowers in their hair. And men were in jeans, and could wear their hair long, too. It was a wonderful period. It was like living in an age you could never have imagined, and that never has come back. We didn't have much money, but it didn't matter. And there was plenty of opportunity to do whatever you felt like doing. Why does the speaker say he would like to relive the 1960s? 事实细节题。文章一开头就提到,如果能回到过去,能回到“我”想生活的年代,“我”想重温一下生活过的20世纪60年代,然后说,“我”那时二十多岁,一切万象更新。故选A。
单选题    
 
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] What does the speaker say was the most popular thing to do at that time? 事实细节题。文章中提到,那时与人见面是很时尚的事,并去咖啡馆和朋友见面度过一个晚上。故选B。
单选题    
 
【正确答案】 C
【答案解析】[听力原文] What do we learn about the speaker? 事实细节题。文章中提到,of course, I was a student,说明“我”当时是学生。故选C。