【正确答案】
A
【答案解析】[听力原文] M: What can I do for you? W: I am just filling out this graduation form for the dean's office, and I hope I will be able to graduate next semester. M: Well, as long as you've met the requirements and you hand in the form on time, you shouldn't have any problem. Make sure you have attended all the classes necessary for your degree in finance and the electives too. W: Yeah, but as I look over the form, I got confused because they've changed the requirements. So now I am not sure I will qualify for graduation next semester. M: Well, when your department changed the curriculum to include more courses in international business because of the increasing globalization of business, we made sure that students who have finished their second year wouldn't be affected. The new rules only apply to students in their first or second year. W: That's good to know. And I want to ask about—International Banking. I took International Banking I, but I never took International Banking II. It used to be that International Banking II was an elective, but now it says it's a required class. M: Yes. But that's one of the recent changes. So your graduation will not be affected. It looks like you've met the requirements for graduation. And if there's something I need to do... if I need to write a reference letter or whatever, just let me know. W: OK. Thank you very much for your help. I'll let you know if I need any further information. What is the conversation mainly about? 女士在对话中明确提及I am just filling out this graduation form...and I hope I wilt be able to graduate next semester,全文中也多处提及graduation一词,据此可推断该文章是关于毕业的活题。四个选项中只有选项A与毕业有关,为答案。
【正确答案】
B
【答案解析】[听力原文] According to the man, why was the program's curriculum changed? 男士在对话中提到when your department changed the curriculum to include more courses in international business because of the increasing globalization of business,because of后面表示原因,是因为日益增长的贸易的全球化所以才增加了更多的课程,选项B中的international business为同义转化。