单选题 Farmers in the United States and around the world are likely to face serious challenges in the coming decades as new kinds of weather test their ability to bring us the food we all depend on. The weather, of course, has never been exactly dependable—farmers have always been at the mercy of the vagaries of sun and rain. But general weather patterns have at least been broadly predictable, allowing farmers to know when to sow their seed, when to transplant, when to harvest. As weather patterns become less reliable, growers will be tested to develop new rhythms and systems for growing crops.
Climate change is likely to impact different parts of the world in vastly different ways, climatologists and agronomists say. Scientists at a recent international conference in London reported that warming temperatures could lead to substantial harvest reductions in major food crops such as wheat, soy and rice. And for years the World Bank and others have been warning that climate change will be especially burdensome on poor countries in the tropics, where soil quality is generally inferior. According to a study conducted in the Philippines, for every one degree C increase in temperature, there will be a 10-percent reduction in yields for rice, a staple crop for billions of people.
But here in the U.S., most observers agree, it's doubtful that climate change could cause a food security crisis. The U.S. food system—though highly concentrated in terms of ownership and control—is geographically very diverse, which means that crops could be shifted to other areas if necessary. Also, the U.S. produces so much surplus grains for animal feed and food processing that it would take enormous crop failures to create real food scarcities. At least for residents of the U.S., a climate-change induced famine is unlikely.
Farmers are a famously adaptive lot, well accustomed to reacting to forces beyond their control. The worry among scientists is that if the agriculture establishment does not take climate change seriously enough, it will become much more difficult to respond effectively when weather disruptions hit. Easterling says the window for farmers to successfully adapt to new weather conditions is about six to ten years—the time it takes for researchers to breed new seed varieties suited for specific conditions. "What would worry anyone is if climate change starts to exceed the system's built-in adaptive response," easterling says.
Among farmers and researchers, there is disagreement about which types of growers climate change will impact most—large agribusiness growing operations, or smaller, family-run farms. Some agriculture industry observers say that the bigger farmers will have an advantage in coping with weather changes, as they will have more resources to switch to new crops. Others say that since family farms usually grow a wider range of crops, their biological diversity will make it easier to cope with whatever changes occur.

单选题 The most serious problem confronting the farmers is that
A. they lack the knowledge about weather forecasts.
B. once-dependable weather patterns are shifting.
C. the farming pattern is changing in strange ways.
D. the farmland is not as productive as it used to be.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干定位到第一段。该段主要围绕变化的天气模式给农民带来严峻考验展开论述,可知农民面临的最严重的问题是曾经可信赖的天气模式正在发生变化,所以B项为正确答案。A项“他们缺乏天气预报的知识”无从推知;C项、D项都是B项可能带来的后果。
单选题 It can be inferred that tropical developing countries are more vulnerable to
A. global warming.
B. dry weather.
C. soil erosion.
D. too much rain at the wrong time.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推断题。根据题干定位到第二段。第二、三句提到,温度上升可以导致农作物,尤其是热带贫穷国家的粮食作物大量减产,由此可推知A项“全球变暖”符合文意,为正确答案。B项“干旱天气”、D项“不适时的过多雨水”都是天气现象,但原文并未提及它们对热带国家的影响。C项中的soil一词出现在第二段倒数第二句中,该句提到热带发展中国家的土质较差,但这与“土壤侵蚀”并不等同,所以排除C项。
单选题 The United States is unlikely to suffer from food crisis because of its
A. geographical complexity.
B. mechanization in agriculture.
C. diversity of crops.
D. abundance of food.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干定位到第三段。该段分析了气候变化不会造成美国粮食危机的原因:农作物的种植在地理分布上差异大(geographically very diverse),可转移生产地点;粮食过剩。D项是surplus grains的同义复现,所以正确。A项“地理复杂性”、C项“农作物的多样性”是根据原文中的个别词语(geographical和diversity)设置的干扰项,应排除。B项“农业机械化”原文未提及。
单选题 According to the text, the scientists seem to worry about
A. farmer's ability to produce food.
B. the environment's capacity to absorb pollution.
C. agricultural system's capacity of innovation.
D. human's ability to respond to emergency.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干定位到第四段。第二句提到,科学家担心农业机构若对气候变化的重视程度不够将产生怎样的后果;第二句谈到研究者培育能适应特别情况的新种子的时间;末句用引言进一步说明农业系统对气候变化的适应能力让人担忧。由此可见,科学家最担心的是农业系统的适应力,而这主要表现在其进行革新的能力,比如培育出新的粮食品种。C项“农业系统的革新能力”符合原意,为正确答案。
单选题 What advice might agricultural experts give about crop growing?
A. Don't put all your eggs in one basket.
B. The first step is the only difficulty.
C. Caution is the parent of safety.
D. Early start makes easy stages.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推断题。第五段主要围绕种植者的适应特点展开论述。第二、三句提到,一些农业观察家认为大型农业企业资源丰富,易于转产;而另一些则认为家庭农场农作物品种丰富,容易应对天气模式的变化。由此可推知,A项“不要孤注一掷”应是提倡农作物多样性的专家提出的建议,即要通过多样种植而非单一种植增强抗风险的能力,为正确答案。