单选题
Where probably are the speakers? A. In a store. B. In a hotel. C. In a restaurant.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 推理题。根据对话可知女士是售货员,男士在为女朋友买东西,因此最可能的地方应该是商店。 [听力原文] W: Can I help you? M: Oh, I'm just looking, thanks. Well, actually, I'm looking for something for my girlfriend. W: And what sort of thing are you looking for? M: I don't really know. A dress? W: Right. What color does your girlfriend usually wear? M: Oh, dear… W: OK, what color are her eyes? M: Green. W: Right, purple suits people with green eyes. Now, what size is she? M: Um, well, sort of, she isn't very big, but she's not particularly small. That'll be medium then. W: Well, we have this rather nice silk evening dress here… M: Good, I'll take it. Thank you. How much is it? W: That's 70 pounds, sir. How would you like to pay? M: Seventy? By credit card, please. W: Fine. If you could just sign… M: Here you are. Goodbye.
单选题
What color is the man's girlfriend's eyes? A. Blue. B. Green. C. Purple.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。女土问道女朋友眼睛的颜色,男土回答是绿色。
单选题
What size is the man's girlfriend? A. Small. B. Medium. C. Large.