单选题 At home Theodore Roosevelt had affection, not compliments, whether these were unintentional and sincere or were thinly disguised flattery. And affection was what he most craved from his family and nearest friends, and what he gave to them without stint. As I have said, he allowed nothing to interrupt the hours set apart for his wife and children while he was at the White House; and at Oyster Bay there was always time for them. A typical story is told of the boys coming in upon him during a conference with some important visitor, and saying reproachfully, "It's long after four o'clock, and you promised to go with us at four. "" So I did," said Roosevelt. And he quickly finished his business with the visitor and went. When the children were young, he usually saw them at supper and into bed, and he talked of the famous pillow fights they had with him. House guests at the White House some times unexpectedly caught sight of him crawling in the entry near the children' s rooms, with two or three children riding on his back. Roosevelt's days were seldom less than fifteen hours long, and we can guess how he regarded the laboring men of today who clamor for eight and six, and even fewer hours, as the normal period for a day' s work. He got up at half-past seven and always finished breakfast by nine, when what many might call the real work of his day began.
The unimaginative laborer probably supposes that most of the duties which fall to an industrious President are not strictly work at all; but if any one had to meet for an hour and a haft every forenoon such Congressmen and Senators as chose to call on him, he would understand that that was a job involving real work, hard work. They came every day with a grievance, or an appeal, or a suggestion, or a favor to ask, and he had to treat each one, not only politely, but more or less differently. Early in his Administration I heard it said that he offended some Congressmen by denying their requests in so loud a voice that others in the room could hear him, and this seemed to some a humiliation. President McKinley, on the other hand, they said, lowered his voice, and spoke so softly and sweetly that even his refusal did not jar on his visitor, and was not heard at all by the bystanders. If this happened, I suspect it was because Roosevelt spoke rather explosively and had a habit of emphasis, and not because he wished in any way to send his petitioner's rebuff through the room.
Nor was the hour which followed this, when he received general callers, less wearing. As these persons came from all parts of the Union, so they were of all sorts and temperaments. Here was a worthy citizen from Colorado Who, on the strength of having once heard the President make a public speech in Denver, claimed immediate friendship with him. Then might come an old lady from Georgia, who remembered his mother' s people there, or the lady from Jacksonville, Florida, of whom I have already spoken. Once a little boy, who was almost lost in the crush of grown-up visitors, man- aged to reach the President. "What can I do for you?" the President asked; and the boy told how his father had died leaving his mother with a large family and no money, and how he was selling typewriters to help support her. His mother, he said, would be most grateful if the President would accept a typewriter from her as a gift. So the President told the little fellow to go and sit down until the other visitors had passed, and then he would attend to him. No doubt, the boy left the White House well contented--and richer.

单选题 From the stories which exemplify Roosevelt' s affection for his family members, we can infer that ______.
A. he was not flexible with his schedule
B. the President tried to fulfil his promises to them
C. he would stopped whatever he was doing for them
D. the President apologized to them when he could not stay with them
【正确答案】 B
【答案解析】通过第二段孩子们责怪 Roosevelt 不能赴约时,Roosevelt 当即结束了与重要客人的谈话,陪孩子去玩可以看出他是一个很守承诺的人。
单选题 According to the author, Theodore Roosevelt ______.
A. was a hard-working President
B. tried to reduce the length of his workday
C. really appreciated the idea of eight or six hours per workday
D. wished to work with the laboring men of today
【正确答案】 A
【答案解析】第二段叙述了Roosevelt's days were seldom less than fifteen hours long,并在第三段提到他是an industrious president,可以判断选项A正确。
单选题 What might an unimaginative laborer think of the President's duties?
A. Those duties were nothing for President Roosevelt.
B. What the President did was to meet Congressmen and Senators.
C. Many Congressmen and Senators liked to meet the President.
D. The President thought his duties involved real and hard work.
【正确答案】 B
【答案解析】第三段开头说The unimaginative laborer probably suppose...not strictly work at all,紧接着作者提出反对观点说接见Congressmen and Senators was a job involving real work,hard work,可以看出劳动者可能认为总统就只是简单接见国会和各州议员。
单选题 How was President Roosevelt's offending denial of some Congressmen' requests explained?
A. The Congressmen fell humiliated.
B. The President was easy to lose his temper.
C. President McKinley helped to change the embarrassing situations.
D. President Roosevelt had a rather forceful speaking manner.
【正确答案】 D
【答案解析】第三段作者给出总统否决议员的提议声音很大的原因是Roosevelt spoke rather explosively and had a habit of emphasis,选项D符合。
单选题 How did the President treat the boy who had lost his father?
A. He asked the boy to leave immediately.
B. He accepted a typewriter as a gift from the boy' s mother.
C. He would rather stay alone with the boy.
D. He would help the boy and the poor family.
【正确答案】 D
【答案解析】从最后一段,总统让小孩坐着在一旁等待,最终the boy left the White House well contented—and richer,可以看出总统帮助了这个小男孩以及他贫困的家庭。