单选题
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

单选题 What is the purpose of the Language Workshop?
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] 26-28 From California to Connecticut, babies sit on the laps of their parents or caretakers and are spoken to in Italian, French, Spanish and, increasingly, Chinese. They sit in circles, distracted by cuddly toys; at schools such as the Language Workshop in New York or informal groups organized by parents. There have been several studies that have found advantages in starting children off in a new language at a young age. Researchers don't know whether it is biological or social, but most children who learn a language before puberty seem to develop the ability to speak it as a native would. Francois who runs the Language Workshop, has created a line of linguistic software for young children. "Understanding comes long before speaking, and speaking before reading and writing. That's the way we teach the languages," as Francois says. "And when we translate for children we actually add confusion; it is not necessary in our class. For clarity we have to repeat the word until the idea sinks in." Some parents fear that with all these different words and languages, their children will have a harder time picking up English or will get confused, but scientists have found no such disadvantage to being multilingual. There are emerging theories that the brain is designed to pick up multiple languages early in life, and that our current monolingual focus is actually a setback of the evolution. Some research shows, when people develop a window in which children can most readily absorb new languages, for the first 6 months of life, for example, babies can hear every sound from every language in the world. [解析] 短文一开始就描述小孩子在New York的“语言工作坊”学习各种语言的情况。然后指出研究表明.孩子在小的时候(青年期前)学新的语言具有优势。故答案是B。 [点睛] 四个选择的提示词teaches,trains,children,teachers,parents,猜测问题与语言教育机构有关。A和B的教育对象是children,C的教育对象是教师,D的教育对象是父母。根据原文,家长和教师并不是接受教育的对象,故排除C和D。该中心在New York,英文是他们的母语,所以可排除A。
单选题 How do the teachers in the Language Workshop teach?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 短文说,为了让孩子理解词的意思,他们采取的方法是不断重复,直至孩子明白。故答案是C。 [点睛] 四个选项都和教学有关。A、B和教学素材有关,C是教学方法,D和教学搭档有关。根据短文,他们研发了一系列的语言软件,而不是语言书,排除A。他们的教学理念是先理解,再会说,最后是读和写,小孩子只是在“理解”的阶段,排除B。他们认为翻译只是给孩子造成混乱,故排除D。
单选题 What do the scientists think about the multilin-gual phenomenon?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 短文说,科学家认为人的大脑在生命的初期是为学习多种语言而设计的。故答案是D。 [点睛] 选项都和大脑有关,猜测这可能涉及到这种学习的意义。短文提到有些父母担心一开始就让孩子接触这么多语言,会让他们混淆多种语言,但科学家否定了这一说法,排除B;multilingual和记忆力无关,排除A;multilingual是大脑的自然反应,并不是因为学多了语言而使大脑进化,故排除C。