单选题 Faces, like fingerprints, are not the same as one another. Did you ever wonder how it is possible for us to recognize people? Even a skilled writer probably could not describe all the characters that make one face different from another. Yet a very young child--even an animal, such as a bird--can learn to recognize faces. We all take this ability for granted.
We also tell people apart by how they behave. When we talk about someone's personality, we mean the ways in which he or she acts, speaks, thinks, and feels that make him different from others.
Like the human face, human personality is very complex. But describing someone' s personality in words is somewhat easier than describing his face. If you were asked 'to describe what a "nice face" looks like, you would have a difficult time doing so. But if you were asked to describe a "nice per son", you might begin to think about someone who was kind, thoughtful, friendly, warm. And so on.
There are many words to describe how a person thinks, feels, and acts. Gordon Allport, a U.S. scientist who studies the mind and particular person, found nearly 18,000 English words characterizing differences in person' s behavior. And many of us use this information as a standard for describing or typing a person, bookworms, fools, hard-working types--people are described with such term.
单选题 According to the passage, people have the ability to recognize others by ______.
  • A. their hands
  • B. their names
  • C. their voices
  • D. their faces
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。答案在第一段最后一句话里。小孩,甚至是动物都可以根据他们的面孔认出对方,我们已经把这看作是理所当然的能力。所以选择D。
单选题 When you are trying to describe a "nice face", ______.
  • A. you have to refer to a dictionary
  • B. you have to search your mind hard for proper words
  • C. you have to say more than necessary
  • D. you have to compare it with a "nice person"
【正确答案】 B
【答案解析】推理题。文章的第三段涉及到这个问题,如果有人让你形容一下漂亮的容颜,你很可能会花费很长时间去找恰当的词语。并不是一定要查字典,但你一定要绞尽脑汁。
单选题 What is the main idea of the passage?
  • A. It is difficult to tell someone's personality.
  • B. It is difficult to describe someone's face.
  • C. It is difficult to recognize fingerprints.
  • D. It is difficult to know what someone else thinks about.
【正确答案】 B
【答案解析】主旨题。通读全文,我们可以知道对于人的性格、行为等有很多的修饰语,唯独人的“脸”是很难形容的。对于指纹,文章只是简单提了一下,所以选择B项。
单选题 By using the terms "bookworms, fools, hard-working types", the author ______.
  • A. wants to tell us people are working hard
  • B. pictures people' s fingerprints
  • C. takes for example some terms for people' s behavior
  • D. makes fun of others
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。此题可用排除法,A项告诉我们人们是很努力工作的,B项描绘人们的指纹,D项嘲弄取笑他们,都与文章的主旨不符,所以选C。
单选题 From the passage, we can infer that ______.
  • A. people are different in many ways
  • B. people don't like each other
  • C. people cannot express themselves well
  • D. people cannot understand each other
【正确答案】 A
【答案解析】推理题。既然我们可以通过脸、指纹等认出对方,这就说明我们在这些方面是不同的。所以选择A。