阅读理解

Passage 1


Questions 11—15 are based on the following passage.

While Romano's classmates were beginning their college life, the 19-year-old Croatian youngman had different dreams. In Croatia, taking a gap year is not as common as in other countries,but Romano decided to take a break for a year or two after high school and try volunteering inAfrica.


Upon arrival in Arusha, Tanzania, Romano found a volunteering project through anorganization. Now he helps poor children and teaches them English and math. These children arenot abandoned. They come from low-income families and any help is welcome. There is no soapor running water in the school, and to learn English, the children depend on volunteers becausethere are not enough qualified teachers.


"They don't have much, they are poor, but honest and happy, because they are not awarethat there may be something better out there for them. As I was lecturing, I saw the materialsthey used for learning:worn-out pencils, one eraser for 20 children, torn and printed notebooks,and not to mention clothes and shoes. I will only tell you that uniforms are worn to conceal(掩饰)their clothing and thus to mask material inequality," says Romano, who was thereforeencouraged to launch a charity action to collect donations for children's necessities.


Romano believes that every child has the right to the basics, including education. It is forthis reason that he wants to help these little ones."Now I realize how privileged I am in life just because I was born on another continent. I learned to appreciate more what I have and managewithout the basics. As a result, I met a different culture, tested my limits and looked at thingsfrom a different perspective — a gratitude perspective," concludes Romano, hoping that little bylittle, both he and other volunteers will contribute to positive change through their work.


单选题 (   )According to the text, what is the education like in Croatia?
【正确答案】 D
【答案解析】细节理解题。根据首段第二句In Croatia,taking a gap year is not as common as in othercountries.可知,在Croatia,学生休学一年不常见。故选D。
单选题 (  )Why did Rma trusa?
【正确答案】 B
【答案解析】细节理解题。根据第二段前两句Upon arrivalin Arusha, Tanzania, Romano found avolunteering project through an organization.Now he helps poor children and teaches themEnglish and math.可知,Romano去Arusha是作为志愿者帮助贫穷的孩子并且教他们英语和数学。故选B。
单选题 (   )What do we know about the children that Romano teaches?
【正确答案】 D
【答案解析】细节理解题。根据第三段首句They don'thave much, they are poor, but honest andhappy, because they are not aware that theremay be something better out there for them(他们拥有的不多,他们很贫穷,但是诚实而快乐,因为他们没有意识到,也许在外面他们会有更好的生活)可知,那里的孩子对外面的世界知之甚少。故选D。
单选题 (   )What does the underlined word "mask"in Paragraph 3 probably mean?
【正确答案】 A
【答案解析】词义猜测题。根据uniforms are worn to conceal their clothing(穿校服是为了隐藏他们的衣服)和and表并列可知,to mask和to concea 意义相近,画线处表示"从而掩盖物质上的不平等"。hide意为“藏"。故选A。
单选题 衣服)和and表并列可知,to mask和to concea 意义相近,画线处表示"从而掩盖物质上的不平等"。hide意为“藏"。故选A。(   )What did Romano learn from his experience?
【正确答案】 C
【答案解析】细节理解题。根据最后一段Ilearned to灰心的时候它是一种鼓励",discouraged是形容appreciate more what I have and manage without the basics(我学着感激我所拥有的,并且在没有基础设施的情况下设法做到)可知,作者学会了法完成一项困难的任务,然而别人却不觉得困珍惜目前所拥有的生活,并常怀一颗感恩的心。故选C。