单选题 A conventional teacher"s licensee usually requires a university degree in education plus an unpaid term of practice teaching. This has never made much sense. It excludes bright students who take degrees in other subjects, and might teach those subjects; it is costly and time-consuming for career-switchers, who must wait a year or more before they can enter a classroom; it is so rigid that private-school teachers or university professors with years of experience have to jump through hoops before they can start teaching in a state school. And there is virtually no evidence that it creates better teachers. For all that, it is strongly backed by schools of education, which have a monopoly of teacher-training, and by teachers" unions, whose members make more money when it is artificially hard for others to get into the profession.
Now, some 45 states and the Districts of Columbia offer an "alternative route" to a teacher"s licensee, up from only a handful in the 1980s. Alternative certification (AC) generally allows individuals with a university degree to begin teaching immediately after passing an entrance examination. These recruits, watched over by a mentor teach the subject they studied at university, and take education courses at a sponsoring university while drawing their salaries.
The traditional sort of American teacher is likely to be young, white and female. Alternative certification attracts more men and more non-whites. In Texas, for instance, roughly 90% of public-school teachers are white, but 40% of those who have joined through alternative certification are non-whites. The AC route also draws teachers willing to go where they are most needed. A survey of Troops to Teachers, a program that turns exsoldiers into public-school teachers (" Proud to serve again"), found that 39% of those taking part are willing to teach in inner-city schools, and 68% in rural areas.
Are they good teachers? Officialdom is reluctant to release the details which might answer that question for certain. But anecdotal evidence suggests they do well. In New Jersey, which has been running this sort of program since 1984, rich districts, which can afford to be choosy, consistently hire more AC teachers than poor districts do. In Houston, Texas, where the Teach of America program (TFA) puts recent university graduates into poor communities as teachers, the most effective teachers are generally the TFA ones. " School principals are our biggest fans," Wendy Kopp, TFA"s president, says proudly.
So why not scrap the cumbersome teacher-licensing laws? Frederick Hess, a professor at the University of Virginia, has written a paper for the Progressive Policy Institute arguing that teacher-licensing ought to be stripped to the bare essentials. Prospective teachers should be required only to hold a college degree, pass a test of essential skills, and be checked to make sure they do not have a criminal background. Other training is important, argues Mr. Hess, but the market, not state legislators, should decide what that training looks like. This notion of " competitive certification " has drawn favorable attention from the Bush administration.
单选题 How does the author feel about the conventional teacher"s training?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 作者观点题
[解析] 文章第一段首句指出传统教师资格证书通常要求教员具备教育专业的大学学位,同时还要经过一学期无薪教育实习。然后指出的种种弊端。第二段则阐述另一种教师资格认证体系(Ahernative Certification),相比起来传统的资格制度太繁琐,弊端较多。而且最后一段作者主张废除这种麻烦的资格认证制度。可见,C项为正确答案。A项为干扰项,我们不能仅凭文章第2句话“This has never made much sense”就认为A项是作者的观点,需要综观全局。
单选题 Which of the following is true of alternative certification (AC. ?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 事实细节题
[解析] 这是针对文章第二段没问,我们应该在该段找答案。AC规定,持大学学位的人只要通过入门考试就可以开始教课,这些新老师接受一名老教师督导,教授和自己专业相关的科目,还要学习一些教育课程。与传统教师培训上岗制度相比,AC的确为那些想做老师的人提供了更加灵活的培训方案。因此本题答案为C。
单选题 What has changed since the introduction of AC?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 事实细节题
[解析] 文章第三段集中讲述了AC实施后的一系列变化。主要是两点:第一,它吸引了更多的男性和非白人教师;第二,也培训出那些愿意到亟需师资的地区(包括内陆城市和乡村地区)教学的老师。用排除法解题。A项说现在学校的男教师比女教师多,男教师数量的增加只是相对于过去而言。B项说得克萨斯州的非白人教师占学校教师的40%,而原文说的是那些参加AC培训的人中有40%是黑人,得克萨斯州公立学校中白人教师的比例为90%,显然也不对。D项说愿意到内陆城市工作的教师比例增加了,原文只列出了由士兵转为教师的那些人愿意到乡村或内陆城市教学比例,没有涉及比例是否增加,因此也不对。剩下只能选择C项。选择的依据是文章最后一句话。
单选题 What does the example of New Jersey ( Para. 4) illustrate?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断引申题
[解析] 第四段首句紧接上文便提出“Are they(AC recruits)good teachers?”接着说官僚不愿意透露能够说明问题的具体情况,但是真人真事却说明这些经过Ac培训的教师能够胜任。紧接着就以新泽西州的情况为例加以说明。因此本题答案为D。
单选题 What does the author suggest when he calls for "competitive certification" ( Line 7—8, Para.5 ) ?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 作者观点题
[解析] 答案在文章最后一段。文章首段批评了传统的教师资格证书体制过于繁琐,带来种种弊端;第二至四段则介绍了新的教师资格认证办法及其带来的积极变化;最后一段作者提出自己的主张。从最后一段的主题句看,作者的主张是废除繁琐的教师资格认证法。接着作者引用了弗吉尼亚大学汉斯教授的观点来说明如何简化入行(进入教师行业)程序,并提到了the notion of competitive ceritfication,说它已经引起了布什政府的积极关注。(This notion of competitive certification”has draWn favourable attention from the Bush administration.)所以,作者在呼吁“competitilye certification(资格竞争)”时,实际上主张的是简化教师资格认证程序和内容。因此A项为正确答案。B项是干扰项。最后一段倒数第2句话汉斯认为教师从前所接受的培训内容应该由市场而不是立法者决定。B项则把training偷换为education,违背了原文。C项明显不符合原文。D项不如A项直接准确。