A family doctor charged the Night Home Service (NHS) more than £ 500,000 in seven years for night visits that his patients did not need, a General Medical Council disciplinary hearing was told yesterday. Jagdeep Gossain charged for up to 540 emergency call-outs a month, increasing his annual salary to close to £ 200,000 a year and using almost a third of the local health authority’s out-of-hours GP budget. Dr Gossain, 46, had a target list of about 100 patients in his practice at Fulham, southwest London, whom he used repeatedly on claim forms to Ealing, Hammersmith and Hounslow Health Authority. Nearly all emergency visits conducted by the doctor, who often made up to 40 calls a night, were “clinically inappropriate”. He had also duped the GMC into postponing his hearing, before the professional conduct committee, four times by claiming that his bad back made him unfit to attend, Sarah Plaschkes, for the GMC, said. But that injury had not prevented him enjoying his favourite sport — weightlifting — at an exclusive gym in Heston. Ms Plaschkes added: “The council submits that Dr Gossain deliberately, dishonestly deceived this professional body by pretending he was too ill to attend the hearing when, in fact, he was at a leisure centre.” Between May 1990 and April 1998 he claimed an “inordinate and extraordinary number” of night visits, she said. The average GP makes 50 emergency night calls a year. In September 1997 alone Dr Gossain put in 542 claims. He saw many patients for only a few minutes and, to cope with his night workload, he worked for only an hour in the mornings and afternoons. Ms Plaschkes alleged that it was unjustifiable reward in the sum of about £ 500,000 from the public purse. Dr Gossain’s claims escalated over the years. In 1991 he claimed£ 1,000; by 1995 the sum had risen to more than £ 75,000, peaking in 1996 at almost£ 160,000. Over the seven-year period he allegedly fleeced the NHS of £ 514,593. In 1998 he claimed £ 124,591, when the average GP in his health authority claimed£ 670. Dr Gossain is accused of doing so many night visits that he “could not have provided adequate care and attention” for the patients he visited. It is also said that his ability to provide competent daytime services “was compromised”. Dr Gossain denies serious professional misconduct but, if found guilty, could be struck off the medical register. A BBC Panorama investigation found that his three children went to private school and he drove a Mercedes with private number plates. His wife, Shashi, a pharmacist, has said that his only crime was to have been a workaholic. The hearing continues.
单选题
For what was the doctor in the passage charged?
【正确答案】
D
【答案解析】本题是细节题。第十段第二句话提到选项A的内容;第一段第二行及第四段第一句提到选项B的内容,即“控告他对病人不必要的服务”;第七段第一句中提到”inordinate and extraordinary number” of night visits,即选项C的内容;因此D为答案。
单选题
Why did the professional conduct committee delay its hearing of the case under question?
单选题
The phrase “call-outs” in the passage is used to____________.
【正确答案】
C
【答案解析】本题是词义题。第一段第一句提到:A family doctor charged the Night Home Service(NHS)more than £500,000 in seven years for night visits that his patients did not need,…(一个家庭医生被控告七年里因收取病人本不需要的夜间出诊的夜间出诊服务费多达500000多镑……),第二段第一句提到:名叫Jagdeep Gossain的医生被控告一个月做了多达540次紧急call-outs),所以选项C“到病人家里进行夜间出诊”为答案。
单选题
The abbreviation of “GP” in the passage can probably mean____________.
【正确答案】
A
【答案解析】本题是词义题。文中第一和第二段提到一名医生遭控告,因为他对并不需要的夜间出诊收取夜间出诊服务费,而且自己的年收入因此上升到接近二十万英镑;这一数额几乎是当地卫生当局三分之一的加班GP预算;第七段第二句提到:平均GP一年会有50次紧急夜间出诊(The average GP makes 50 emergency night calls a year.);由此可以推断GP应是指医生,所以答案为选项A“全科医师”。
单选题
In the statement of “a General Medical Council disciplinary hearing”, the synonym to the word “hearing” is______.
【正确答案】
A
【答案解析】本题是词义题。第一段提到:昨天一个General Medical Council disciplinary hearing透露了一个医生被控告……;第四段第二句也提到:He had also duped the GMC into postponing his hearing,before the professional conduct committee,four times by claiming that his bad back made him unfit to attend,由此得知这个专业行为委员会对这个医生做的是official inquiry(正式质询),所以答案为选项A。
单选题
What is the name of the place where the doctor’s NHS practice is done?
【正确答案】
C
【答案解析】本题是细节题。第三段提到:46岁的医生Gossain在位于伦敦西南他开业的Fulham有着约100名左右的服务对象,但他却一再地向Ealing,Hammersmith and Hounslow的卫生局填表申领为他们服务的费用。(Dr Gossain,46,had a target list of about l00 patients in his practice at Fulham,southwest London,whom he used repeatedly on claim forms to Ealing,Hammersmith and Hounslow Health Authority.),因此答案为选项C。
单选题
The part of the sentence: his ability to provide competent daytime services “was compromised” may mean____________.
【正确答案】
B
【答案解析】本题是词义题。第十段最后一句提到:人们还被告知他能否胜任白天职务也受到损害(怀疑),也即是人们怀疑他白天工作的能力(It is also said that his ability to provide competent daytime services “was compromised”)。答案为选项B。
单选题
The word “workaholic” is used in the passage to have____________.
【正确答案】
A
【答案解析】本题是推断题。最后一段中提到:他的妻子是个药剂师,她说她丈夫所犯的唯一罪行就是一直以来是个工作狂(His wife,Shashi,a pharmacist,has said that his only crime was to have been a workaholic.),由此可以推断他的妻子认为他没罪,所以“工作狂”有积极的暗示,答案为选项A。
单选题
The best title of the passage can be____________.