A mother dolphin(海豚) chats with her baby over the telephone! They were in separate tanks connected by a special underwater audio link. "It seemed clear that they knew who they were talking with", says Don White, whose Project Delphis ran the experiment. But what were they saying? Scientists think dolphins "talk" about everything from basic facts like their age to their emotional state. "I speculate that they say things like "there are some good fish over here," or "watch out for that shark because he"s hunting,"" says Denis Herzing, who studies dolphins in the Bahamas. Deciphering(译解) "dolphin speak" is also tricky because their language is so dependent on what they"re doing, whether they"re playing, fighting, or going after tasty fish. During fights, for example, dolphins clap(碰撞) their jaws to say "Back off!" But their jaws clap while playing, too, as if to show who"s king of the underwater playground.
单选题 How did the mother dolphin talk with her baby over the telephone?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题的依据句为文章的第一句和第二句话"A mother dolphin(海豚)chats with her baby over the telephone! They were in separate tanks connected by a special underwater audio link".只需选择与依据句相同用词和意思的选项,就能确定D选项为正确答案。
单选题 Dolphins seem to talk to each other about any of the following EXCEPT ______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题的依据句为文章的第二段。只有B项audio link 在本段话中没有出现,而其他的选项内容均有涉及。
单选题 Why is it challenging to interpret "dolphins speak"?
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题的依据句为最后一段第一句话。对比选项就可以发现,C选项的"Because dolphins" language heavily relies on their actions.(动作)"与依据句中"...their language is so dependent on what they"re doing"意思完全一致。其他选项为错误信息或无关信息。
单选题 A dolphin might be saying "______" when it claps its jaws.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:首先找到本题的依据句"...dolphins clap(碰撞) their jaws to say "Back off!"","Back off!"意思为"滚一边去!(我是这里的主人)",与B选项意思最为相近。
单选题 When scientists describe dolphins" communicative skills, their tone is rather ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题为推断题,可以用排除法进行逐项分析。A选项意思为"肯定的";B选项意思为"否定的";C选项意思为"玩笑式的";D选项意思为"推测的"。对海豚之间的交流我们只能推测。此外,"speculate"一词也出现在第二段第二行之中,所以可以判断出D为正确答案。