单选题  
单选题    
 
【正确答案】 D
【答案解析】[听力原文] Research studies of women in North America have found that women are far more likely to save for their children's education, and they are also more likely to save up in order to buy a house one day. The same studies have found that men, on the other hand, tend to save for a ear. But the other main priority for men when saving money is their retirement. When they're earning, they're far more likely to put money aside for their old age than women are. This is rather disturbing, because in fact the need for women to save for their old age is far greater than for men. To start with, it is a fact that throughout the world, women are likely to live many years longer than men, so they need money to support them during this time. Furthermore, the high divorce rates in North America are creating a poverty cycle for women. It is the divorced women who will most often have to look after the children and thus they need more money to look after not just themselves but others. Women today need to look ahead, think ahead. They can be given advice on different ways of saving. Many women are unwilling to invest in stocks and shares, for instance, but these can be extremely profitable. It is usually advised that at least 70% of a person's savings should be in low-risk investments but for the rest, financial advisors often advise taking some well-informed risks. Initiatives such as this can give women the economic skills and knowledge they need for a comfortable, independent retirement. What do the studies of women in North America find? 本题问到在北美进行的研究有何发现。短文中提到...they're far more likely to put money aside for their old age than women are. 即“与女性相比,男性更有可能为年老存款”,由此可推之,女性较少为退休存钱。答案为选项D。
单选题    
 
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] Why is the need for women to save greater than men? 短文中对此提到两点,第一是...women are likely to live many years longer... they need money to support them,即“女性很可能比男性的寿命更长,所以她们需要更多的钱来生活”,故正确答案为选项B。另一点是高离婚率,并且离婚后孩子多由女性来抚养,所以她们需要更多的钱,选项D没有把抚养孩子限定在离婚后,故排除。
单选题    
 
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] How should women do with their saving? 本题问的是女性应如何处理她们的存款。短文中提到70% of a person...but for the rest, financial advisors often advise taking some well-informed risks. 即“一个人存款的70%应该进行低风险投资,而剩下的30%,理财专家经常建议人们进行一些高风险投资”,由此可见,大约30%的存款最好用来进行股票债券一类的风险稍高一点的投资。答案为选项B。