单选题
In many business, computers have largely replaced paperwork, because they are fast, flexible, and do not make mistakes. As one banker said, "unlike humans, computers never have a bad day." And they are honest. Many banks advertise that their transactions(业务,事务)are "untouched by human hands" and therefore safe from human temptation. Obviously, computers have no reason to steal money. But they also have no conscience(良心) ,and the growing number of computer crimes shows they can be used to steal. Computer criminals don't use guns, and even if they are caught, it is hard to punish them because there are not witness and often no evidence. A computer can not remember who used it. It simply does what it is told. The head teller(银行的出纳员)at a New York City bank used a computer to steal more than one and a half billion dollars in just four years. No one noticed this theft because he moved the money from one account to another. Each time a customer he had robbed questioned the balance in his account, the teller claimed a computer error, then replaced the missing money from someone else's account. This man was caught only because he was a gambler. When re police broke up an illegal gambling operation, his name was in the records. Some employees use the computer's power to get revenge(报仇) on employers they consider unfair. Recently, a large insurance company fired its computer-tape librarian for reasons that involved her personal rather than her professional life. She was given thirty day's notice(辞退,解雇等的预先通知). In those thirty days, she erased all the company's computerized records. Most computer criminals have been minor employees. Now police wonder if this is "the tip of the iceberg. "As one official says, "I have a feeling that there is more crime out there than we are catching What we are seeing now is all so poorly done. I wonder what the real experts are doing those who really know how a computer works./
单选题
It is difficult find out computer criminals because______. A. computer criminals don't use weapons B. computer criminals seldom leave any traces C. computer forget who used them D. computer simply do what they are told.
单选题
The head teller at a New York City bank was revealed when______. A. his name was found in illegal gambling recordsv B. he was replacing the missing money from someone else' account C. customer questioned the balance in his account D. the police broke up an illegal gambling operation
单选题
According to the passage, which of the following might explain the reasons for some other computer crimes? A. Personal jealousy. B. Revenge. C. Professional jealousy. D. Thirty days' notice.
【正确答案】
B
【答案解析】本题可根据第三段第一句判断出正确答案。接着作者用一实例对此加以证明。
单选题
What can be concluded from the last paragraph of the passage? A. Computer crimes are all so poorly done. B. Computer criminals are minor employees. C. Of all crime, computer theft is but the tip of the iceberg. D. There is much computer crime committed by real experts.
【正确答案】
D
【答案解析】在最后一段中,作者形象地把已被揭露的利用计算机作案的犯罪分子比作the tip of the iceberg,即(海面漂浮的)巨大冰块露出水面的一小部分。由此推断还有许多利用计算机的犯罪是由计算机高手所为,因而很难被发现。D)项所述内容符合本段大意,故为正确答案。
单选题
Which feature of computers makes computer theft possible? A. They are fast, flexible and accurate. B. They usually feel good. C. They have no conscience. D. They are honest.