单选题
Hippies were members of a youth movement of the 1960's and 1970's that started in the United States and spread to Canada, Great Britain, and many other countries. The hippies rejected the customs, traditions, and life styles of society and tried to develop those of their own. Most hippies came from white middle-class families and ranged in age from 15 to 25 years old. They thought too many adults cared about making money and little else. The term hippie may come from the word hip, which means "turned-in" or aware. Hippies wanted a world based on love of humanity and peace. Many believed that wonderful, magical changes were about to take place. They thought these changes would happen as soon as people learned to express their feelings honestly and to behave naturally at all times. Hippies strongly opposed U.S. involvement in the Vietnam War. Many hippies lived together in small groups, working with one another and sharing possessions. Others refused to be tied down to a fixed job or home. They wandered from place to place seeking part-time work and temporary shelter. Some begged for spare change and lived in the streets or camped in parks or other public lands. Hippies were sometimes called "flower children" because they gave people flowers to communicate gentleness and love. They let their hair grow long and walked barefoot or in sandals. Hippies attracted public attention by wearing clothing that featured unusual combinations of colors and textures. A large number of hippies used marijuana, LSD, and other drugs. Drug experiences shaped many of their symbols and ideas. The Beatles, a popular English rock group, helped spread the hippie movement with their song. Hippie favorites included such other rock groups as the Grateful Dead and the Jefferson Airplane, singers Joan Baez and Bob Dylan, poet Allen Ginsberg, and novelist Ken Kesey. Many hippies admired Timothy Leary, a psychologist who preached salvation through the use of drugs. In time, most hippies realized it was not easy to reform society by "dropping'out" of it. Some joined more organized political movements to work for specific social causes. Others turned to spirituality or religion. The majority simply left the hippie stage of their lives behind while trying to hold on to at least a few of the ideals that once inspired them.
单选题It can be inferred from the passage that hippies called themselves "hippies" because______. [A] they wanted to be different and independent [B] they wanted people to be aware of the necessity for radical changes [C] they considered traditional values worthless [D] they begged people to notice the changes around themselves
【正确答案】
B
【答案解析】[考点] 推理判断 [解析] 第一段第四、五句指出:嬉皮士认为有太多的成年人只关心挣钱,几乎不关心其他事。hip的原意是tuned-in(收听)或aware(意识到)。第二段又说,嬉皮士们认为,一旦人们学会时时处处诚恳地表达自己的情感,行为自然而发,奇妙的变化就会接踵而至。可见,这些人不满于世人的麻木不仁和虚伪,想唤醒人们的自然本性,建立一个仁爱、祥和的世界,故选B选项。 [干扰项分析] 文章第一段第三句提到:“The hippies rejected the customs,traditions,and life styles of society and tried to develop those of their own”,即嬉皮士抵制社会的习惯、传统和生活方式并且试图建立起自己的一套。A选项说他们想独立且与众不同,但这并不是他们称自己为“嬉皮士”的原因。文中只提到了他们抵制传统,并没有说他们认为传统文化一文不值,并且这也并不是他们称自己为“嬉皮士”的原因,故排除C选项。文章中也没有提到他们祈求人们注意到他们身边变化的内容,故D选项也错误。
单选题Hippies gave flowers to people because they______. [A] wanted a world based on love of humanity and peace [B] could not find jobs and had to sell flowers for a living [C] wanted to tell people that they were badly in need of love [D] wanted to show people that they meant no harm to them
【正确答案】
A
【答案解析】[考点] 事实细节 [解析] 文章第四段第一句提到:“Hippies were sometimes called‘flower children’because they gave people flowers to commLmicate gentleness and love”,第二段第一句也提到:“Htippies wanted a world based on love of humanity and peace”,这说明嬉皮士想要一个建立在人类爱与和平之上的世界。A选项正确。 [干扰项分析] 文章第三段第一句提到:“Others refused to be tied down to a fixed job or home”,说明有的人也不愿意被拴在一个固定的工作或家上,但这并不是他们卖花的原因,故B选项错误。嬉皮士卖花是为了给人们传递温柔和爱,并不是说他们急需要爱,C选项说法错误。D选项的说法属于无中生有,故排除。
单选题Which of the following statements is TRUE according to the passage? [A] Many hippies had to beg because no firms would hire them. [B] Timothy Leary, a preacher, was the leader of the hippie movement. [C] Drugs produced a very important influence on hippies' ideas. [D] The hippie movement was first known to the British people through the Beatles songs.
单选题From the last paragraph, we know that the hippie movement finally declined because______. [A] most of the hippies turned to more active ways to reform the society [B] most of the hippies deemed the social problems of their time incorrigible [C] most of the hippies simply dropped out of it as they grew older [D] most of the hippies gave up some of their original ideas
【正确答案】
D
【答案解析】[考点] 事实细节 [解析] 最后一段指出,后来,多数嬉皮士意识到,仅通过“厌弃”社会的做法来改革社会是不容易的,所以,他们有些人加入了一些更有组织性的运动,开始为某些特定的社会事业奋斗;有些人转向宗教;大多数人则把他们的嬉皮士生活放在了脑后。故此题选D选项。 [干扰项分析] 从最后一段“Some joined more organized political movements to work for specific social causes”可以看出“一些人”的确采取了更主动的方式来改革社会,但不能说“很多嬉皮士都……”。它只是一些嬉皮士的做法,不能作为嬉皮士运动没落的主要原因。因此A选项错误。最后一段只是说嬉皮士意识到改革并非易事,但不能由此推出社会问题无法解决,故B选项也错误。最后一句说大多数人则把他们生命中的嬉皮士阶段抛在身后,这与退出不是一个概念,也不是随着年龄的增长发生的,故排除C选项。
单选题The author's attitude towards the hippie movement is one of______. [A] criticism [B] sympathy [C] detestation [D] enthusiasm