单选题 Text
When my wife, who is a Spanish spent her first winter in London a few years ago, she used to ask me time and again, "Where's the fog?" Almost all foreigners (26) to find the city wreathed in yellow-gray mist for most of the year. Dickens, who was. (27) responsible for painting this (28) in people's minds, certainly wasn't exaggerating in those days, People (29) in the nineteenth century that when someone. (30) suicide by jumping into the Thames he has chocked by the fog and poisoned by the terrible (31) of the river before he had time to drown himself. In fact, the situation (32) in recent years. When I was a boy in London city 30 years ago I was often unable to see (33) of the road when I left home on winter mornings.
The decisive steps that have turned London into one of the (34) cities in the world (35) taken at the end of the 1950s. But Londoners still (36) that fog (37) returns. The change took place as a result of two main improvements. Factories are compelled to install clean equipment (38) close down, and private householders were not allowed to (39) coal unless it was smoke-free. But the (40) ecological miracle in London occurred (41) 1964 onwards when the Thames Water Authority began to pump vast (42) of dissolved oxygen into the river. (43) , all the species of fish that had gradually disappeared from the Thames (44) 1, 800 have returned. Some are even caught by fishermen (45) the House of Parliament.

单选题 Valentine was killed in ancient Rome because______.
A. he secretly met with his lover
B. he secretly got married with many young girls
C. he secretly arranged many young lovers to get. married against the Roman king's order
D. he secretly held a wedding party
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节考查题。第二段中讲述了关于情人节的几个小故事,其中讲到牧师Valentine因为给年轻人秘密举行婚礼违背了罗马皇帝的命令,而被处死。故C项正确。
单选题 Which of the following is NOT what people do on Valentine's Day?
A. Exchanging cards.
B. Visiting the church.
C. Sending candy, perfume, jewelry, etc..
D. Arranging romantic dinners.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节判断题。文章第三段讲述了人们在情人节的一些活动。A项“交换卡片”,C项“送糖果、香水、珠宝等”和D项“安排浪漫聚餐”都是文中提到的人们在情人节这天做的事情,只有B项“去教堂”没有提到。
单选题 The purpose of this passage is______.
A. to talk about Valentine's Day
B. to talk about the story of Valentine
C. to talk about people's celebration on Valentine's Day
D. to talk about the popularity of celebrating Valentine's Day now in the world
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 综合判断题。本文是讲述情人节的历史由来以及人们是如何庆祝情人节的。A项表述能够涵盖全文内容,B、C和D项所述内容比较片面。
单选题 According to this passage, Valentine's Day is______.
A. a day on which birds select their mates
B. a holiday celebrated in honor of Valentine
C. a holiday celebrated for lovers
D. a day on which Valentine was killed by the Roman Emperor
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 间接事实题。根据文章内容,A、B和D三项都是关于情人节的传说以及历史上在这一天所发生的事情,不是关于“情人节”最恰当的说法。而众所周知,情人节就是为爱人们庆祝的节日。
单选题 In the 3rd paragraph, the "Guess Who" card is probably used to______.
A. be a gift for relatives on Valentine's Day
B. make jokes
C. express happiness on Valentine's Day
D. express love for a person one secretly admires
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 句意理解题。文中第三段中提到Some enjoy the joke of sending‘Guess Who’cards to a person be or she secretly admires,意为“一些人喜欢以玩笑的方式发送‘猜猜是谁’的卡片给他或她暗地里仰慕的人”,而D项表述与该句的意思相符。