阅读理解 The first ancient Olympics were held in 776 B.C.. The games got their name from Olympia, the Greek city where they took place. Like the Summer Olympics of today, the ancient Olympics were held every four years. Thousands of people from all over the Greek world came to watch. The main stadium held about 45,000 people. "We have accounts of visitors and pilgrims setting up tents all around the site," Lisa Cerrato of Tufts University said. During the first Olympics, there was only one competition — a 200-meter race. But over time the games grew to include wrestling, chariot racing boxing, and other sports. Women were not allowed to compete, but they had their own separate games. "The ancient athletes became celebrities (名人) , just like today. They often lived the rest of their lives being treated to free dinners." Cerrato said. "City-states even tried to steal away each other''s athletes by offering them various awards." The ancient Olympics existed until 393 AD. But the modern Olympics are still going strong.
单选题 Where did the ancient Greeks hold their first Olympics?
【正确答案】 C
【答案解析】从文章第二句话可知:希腊的Olympia是古代第一届奥运会的举办地,同时也是奥运会命名的由来。故正确答案为C。
单选题 How did researchers know that ancient Greeks rushed to watch the Olympics?
【正确答案】 C
【答案解析】文章第二段提到了第一届奥运会的观众人数。从其中第三句话we have accounts(记述,记载)of visitors and pilgrims setting up tents all around the site,可知答案为C。
单选题 What did women do since they were not allowed to participate in the Olympics?
【正确答案】 C
【答案解析】从第三段最后一句话Women were not allowed to compete,but they had their own separate games可直接得出答案C。
单选题 The ancient athletes must have felt honored when they______.
【正确答案】 D
【答案解析】参照文章第四段第一、二句话The ancient athletes became celebrities,just like today.和They often lived their rest of their lives being treated to free dinners可知:在古代,运动员作为名人可在余生享受到免费的晚餐。所以,正确答案为D。
单选题 It can be inferred from the fourth paragraph that______.
【正确答案】 C
【答案解析】此题为推理题。文章第四段第三句话指出:city-states competed with each other to win the Olympics,可知城市政府彼此挖运动员。其目的是在比赛中获胜。因此,答案为C。