单选题 Harriet Beecher Stowe had poured her heart into her anti-slavery book Uncle Tom"s Cabin . But neither she nor her first publisher thought it would be a big success. The publisher was so doubtful that he wanted her to split the publishing costs with him, and all she hoped was that it would make enough money for her to buy a new silk dress.
But when the first 5,000 copies were printed in 1852, they sold out in two days. In a year the book had sold 300,000 copies in the United States and 150,000 in England. For a while it outsold (销得比…多) every book in the world, except the Bible .
Within six months of its release, a play was made from the book which ran 350 performances in New York and remained America"s most popular play for 80 years.
It might appear that Uncle Tom"s Cabin was universally popular, but this was certainly not true. Many people during those pre-Civil War days—particularly defenders of the slavery system—condemned it as false propaganda and poorly written melodrama (传奇剧作品).
Harriet did have strong religious views against slavery (When asked how she came to write the book, she replied, "God wrote it."), and she tried to convince people slavery was wrong, so perhaps the book could be considered propaganda. But if so, it was true propaganda, because it accurately described the evils of slavery.
Though she was born in Connecticut, 1832, as a young woman she moved to Cincinnati, Ohio, when her father accepted the presidency of newly founded Lane Theological Seminary (神学院). Ohio was a free state, but just across the Ohio River in Kentucky, Harriet saw slavery in action. She lived 18 years in Cincinnati, marrying Calvin Stowe, professor of a college. In 1851, Harriet Beecher Stowe began her book.
Its vast influence strengthened the anti-slavery movement and angered defenders of the slave system.
Today some historians (历史学家) think that it helped bring on the American Civil War.
In fact, when Abraham Lincoln met Harriet at the White House during the Civil War, he said, "So, this is the little lady who started this big war."
单选题 Before the publication of the book Uncle Tom"s Cabin ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第一段第二句:“But neither she nor her first publisher thought it would be a big success. ”
事实细节题。根据定位句可知,但无论是作者还是她的第一个出版商都想不到这本书会成功,所以在这本书发行之前,没有人想到会成功。故选c。
单选题 Some people did not like Uncle Tom"s Cabin chiefly because ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 第四段第二句:“Many people during those pre-Civil War days—particularly defenders of the slavery system—condemned it as false propaganda and poorly written melodrama (传奇剧作品). ”
事实细节题。根据定位句可知,许多内战前的人,尤其是奴隶制度的捍卫者谴责它是虚假宣传的剧本、写得很差的传奇剧作品。他们认为该小说“只是虚假的宣传”。故选B。
单选题 Harriet Beecher Stowe was able to describe the evils of slavery because ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第六段第二句:“Ohio was a free state, but just across the Ohio River in Kentucky, Harriet saw slavery in action. ”
事实细节题。根据定位句可知,哈里特亲眼见识到了奴隶制,所以她才能把奴隶制描绘得淋漓尽致。其他选项文中没提到。故选C。
单选题 When Abraham Lincoln called Harriet "the little lady who started this big war", he ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 倒数第二段:“’Today some historians (历史学家) think that it helped bring on the American Civil War. ”
语义推断题。根据定位段可知,当今的一些历史学家认为它推动了美国内战,也就是说《汤姆叔叔的小屋》这本书影响深远。故选B。
单选题 The writer wrote the passage in order to ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 全文。
推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍的是哈里特·比彻·斯托所撰写的《汤姆叔叔的小屋》这本书,写了该书的背景以及它的影响等。可见作者只是单纯客观地介绍《汤姆叔叔的小屋》及其作者。故选D。