单选题 .  Under proper conditions, sound waves will be reflected from a hillside or other such obstruction. Sound travels at the rate of about one-fifth of a mile per second. If the hill is eleven hundred feet away, it takes two seconds for the sound to travel to the hill and back. Thus, by timing the interval between a sound and its reflection (the echo), you can estimate the distance to an obstruction.
    During World War Ⅱ the British used a practical application of this principle to detect German planes on their way to bomb London long before the enemy was near the target. They used radio waves instead of sound waves, since radio waves can penetrate fog and clouds. The outnumbered Royal Air Force (RAF) always seemed to the puzzled Germans to be lying in wait at the right time and never to be surprised. It was radio echoes more than anything else that won the Battle of Britain.
    Since the radio waves were used to tell the direction in which to send the RAF planes and the distance to send them (their range of flight, in other words), the device was called radio directing and ranging, and from the initials the word radar was coined.1.  Sound waves reflected from a hill can be used to estimate the ______.
【正确答案】 C
【答案解析】 事实细节题
   文章第一段最后一句说通过对声音和回音之间的间隔进行计时,可以算出与障碍物之间的距离,故选C。
[参考译文]
   在合适的条件下,声波会从山坡上或其他的阻碍物上反射回来。声音的传播速度大约是每秒五分之一英里。如果一千一百英尺远的地方有座小山,声音需要两秒钟的时间到达小山再反射回来。因此,通过测定一个声音和其回声之间的时间,你可以估计与障碍物之间的距离。
   在第二次世界大战期间,英国在实践中运用了这个原理,使前去轰炸伦敦的德国飞机早在接近目标之前便被探测出来。他们用无线电波代替声波,因为无线电波能穿透浓雾和云朵。在数量上占多数的英国皇家空军似乎常常会给德军造成一定困惑,他们总是在合适的时间等在那里并从来不感到惊讶。不是别的什么,就是无线电回声才使英国赢得了战斗。
   由于无线电波被用来测定所派遣皇家空军飞机的方向和距离,这一装置被称为“无线电定向和测距器”,“雷达”这一词也是从这几个词的首字母组合而来的。