单选题
Where does the conversation probably take place?
A.In a restaurant
B.On an airplane
C.In a grocery store
D.At a dry cleaners
【正确答案】
A
【答案解析】[听力原文] W: Hi. I received an invitation letter last Friday, and I found a coupon enclosed in it. It says if we order 2 dinners, the second one is half price. M: I'm so sorry, but that coupon expired yesterday. The restaurant isn't offering that special price any more. W: Oh, that's too bad, but you are right. I didn't see the expiration date. M: I'll tell you what. Since the coupon only expired yesterday, let me ask my manager we can honor it anyway.
[解析] 该题问对话的场所,女子的第一句话提到It says if we order 2 dinners, the second one is half price.紧接着男子说The restaurant isn't offering that special price any more.可知道他们谈论的地方是饭店。
单选题
What problem does the man mention?
A.A reservation was canceled.
B.A ticket has been lost.
C.A menu item is unavailable.
D.A special offer has expired.
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 该题询问男子提及的内容,男子的话中可以找到答案。男子第一句话说I'm so sorry, but that coupon expired yesterday.可以知道打折券已经过了有效期。
单选题
What does the man offer to do?
A.Substitute a different product
B.Speak to the manager
C.Serve complimentary beverages
D.Recalculate an invoice
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 提议事项一般在谈话的后半部,男子说Let me ask my manager we can honor it anyway.意思是说虽然过了有效期,但是问问经理看能否打折。