Finding and keeping loyal and profitable customers is essential. The route to long- term success is to find loyal customers who represent a close strategic fit with the company and are also likely to be profitable. Rather than trying to meet the needs of a larger group of people, managers work to attract and keep the right customers. Loyalty-based strategies yield spectacular results for some companies. MBNA, a credit card company, targets specific affinity groups whose members have above-average earning: sports clubs, universities and associations. The company produced Visas and Mastercards for 4,300 such groups, usually with personal logos. MBNA's strategy is hitting the bull's eye; the average balance held by its cardholders is three times the national average. Technology is creating unprecedented opportunities to build a loyal consumer base by customising products. Levi-Strauss offers its Personal Pair outlets for women who want a perfectly fitting pair of jeans. A computer picks out exactly the right size and sends the woman's specifications to the factory. For an added $10 fee, her made-to-measure jeans arrive a few days later.
单选题
Customers whose demands are in line with the development strategy of a company contribute to its success in the long run. A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】
A
【答案解析】该题干是对原文信息点的改写,是对其进一步解释。 文中信息点“The route to long-term success is to find loyal customers who represent a close strategic fit with the company and are also likely to be profitable.”指出:长期成功的途径就是寻找那些忠实的客户,从战略角度讲,他们与公司的发展策略相匹配,而且对于公司来说,从他们身上有利可图。从此句可以推断出有利于公司成功的客户,是那些需求与公司发展战略一致的人。而题干意为:那些需求与公司商业发展一致的顾客在长远看来有利于公司的成功。与原文相符,故答案为A。
单选题
Attracting and retaining a great sum of customers is conducive to the development of a company. A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】
B
【答案解析】题干是对原文信息点的错误改写。 文中信息点“Rather than trying to meet the needs of a larger group of people, managers work to attract and keep the right customers.”指出:并非是试图去满足大量人群的需求,而是要吸引并留住那些适合的顾客。根据原文,可知有利于公司成功的途径是确定适合公司发展的、恰当的客户群体,由此可推断,公司发展的策略在于找到恰当的客户群体,而非客户数量多。而题干意为:吸引并留住大量客户有利于公司发展。这与原文不符,故答案为B。
单选题
Only by adopting the strategies to target loyal customers can companies accomplish more in their future development. A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】
C
【答案解析】题干在设置上钻逻辑的空子,其提出的叙述是文中没有清楚交待的。 文中信息点“Loyalty-based strategies yield spectacular results for some companies. ”指出:以忠实客户为基础的战略会对某些公司产生惊人的效果。而题干意为:只有通过采用以忠实客户为目标的策略,公司才能有长足的发展。文中内容重点在于阐述该战略有利于公司的商业发展,采取此战略的一些公司取得了显著的成功,全文侧重点在此,但并没有表明这种方法是否是让公司在未来的发展中取得更大成就的唯一途径,故答案为C。
单选题
MBNA's strategy is to attract 4,300 types of affinity groups as its customers. A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】
B
【答案解析】题干在设置上是对原文信息点的杂糅。 文中信息点“MBNA, a credit card company, targets specific affinity groups whose members have above-average earning: spots clubs, universities and associations. The company produced Visas and Mastercards for 4,300 such groups, usually with personal logos, ...”指出:MBNA这家信用卡公司把体育俱乐部、大学和协会等一些同类的团体作为目标,这些团体成员的收入超过平均收入水平。该公司为4300个这样的团体制作Visa信用卡和Mastercard信用卡,通常还带有个人标志。而题干意为:MBNA的战略是吸引4300种同类团体作为客户,根据原文,同类团体只提到体育俱乐部、大学和协会三种,其个数确实为4300个,但是题干说的是这些同类集团的种类是4300,与原文不符,故答案为B。
单选题
The success of MBNA demonstrates that finding the right customers, especially profitable ones, is crucial to business development. A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】
A
【答案解析】该题干是对原文内容的引申。 文中信息点“MBNA's strategy is hitting the bull's eye: the average balance held by its cardholders is three times the national average. ”指出:MBNA公司的战略抓住了问题的关键,该公司信用卡持有人的帐户平均结余是全国平均水平的三倍。由此句与前文中关于恰当客户的论述可见,该公司正是因为找到经济基础雄厚的客户群而取得成功的。而题干意为:MBNA公司的成功表明找到恰当的客户,尤其是在其身上有利可图的客户,对商业发展至关重要。这与原文意思一致,故答案为A。
单选题
Technology paves the way for Levi-Strauss to retain loyal customers. A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】
A
【答案解析】该题干运用的改写方法是对信息点内容的具体化。 文中信息点“Technology is creating unprecedented opportunities to build a loyal consumer base by customising products. ”指出:科技通过给客户定制产品的方式创造着构 建忠实的客户群的前所未有的机遇。由计算机在为客户定制商品中的应用可以推出:科技手段的运用有利于使客户满意,进而有利于留住客户,这正是本段的中心内容。而题干意为:科技手段的运用为Levi-Strauss公司留住客户铺平了道路。这与原文意思相符,故答案为A。
单选题
In Levi-Strauss' customising system, a woman can use a computer to send the measurements that she has taken to the factory. A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】
B
【答案解析】该题干是对文中若干信息点的断章取义。 文中信息点“A computer picks out exactly the right size and sends the woman's specifications to the factory. ”指出:计算机正确测量出女顾客的身材尺寸,并将其规格发送至工厂。本题关键点在于此句中“pick out”并非意为“挑出、捡出”,而是意为“测量出”;而题干意为:在Levi-Strauss公司的订制系统中,一位女士可以在自己测量身材尺寸后通过计算机将数据发往工厂。与原文对照可知其错误,故答案为B。