单选题
When I accepted a volunteer position as a social worker at a domestic violence shelter in a developing nation, I imagined the position for which my university experience had prepared me. I envisioned conducting intake interviews and traipsing around from organization to organization seeking the legal, psychological, and financial support that the women would need to rebuild their lives. When I arrived, I felt as if I already had months of experience, experience garnered in the hypothetical situations I had invented and subsequently resolved single-handedly and seamlessly. I felt thoroughly prepared to tackle head-on the situation I assumed was waiting for me. I arrived full of zeal, knocking at the shelter"s door. Within moments, my reality made a sharp break from that which I had anticipated. The coordinator explained that the shelter"s need for financial self-sufficiency had become obvious and acute. To address this, the center was planning to open a bakery. I immediately enthused about the project, making many references to the small enterprise case studies I had researched at the university. In response to my impassioned reply, the coordinator declared me in charge of the bakery and left in order to " get out of my way. " At that moment, I was as prepared to bake bread as I was to run for political office. The bigger problem, however, was that I was completely unfamiliar with the for-profit business models necessary to run the bakery. I was out of my depth in a foreign river with only my coordinator"s confidence to keep me afloat. They say that necessity is the mother of invention. I soon found that it is also the mother of initiative. I began finding recipes and appropriating the expertise of friends. With their help making bread, balancing books, printing pamphlets and making contacts, the bakery was soon running smoothly and successfully. After a short time it became a significant source of income for the house. In addition to funds, baking bread provided a natural environment in which to work with and get to know the women of the shelter. Kneading dough side by side, I shared in the camaraderie of the kitchen, treated to stories about their children and the towns and jobs they had had to leave behind to ensure their safety. Baking helped me develop strong relationships with the women and advanced my understanding of their situations. It also improved the women"s self-esteem. Their ability to master a new skill gave them confidence in themselves, and the fact that the bakery contributed to the upkeep of the house gave the women, many of them newly single, a sense of pride and the conviction that they had the capability to support themselves. Baking gave me the opportunity to work in a capacity I had not at all anticipated, but one that proved very successful. I became a more sensitive and skillful social worker, capable of making a mean seven-grain loaf. Learning to bake gave me as much newfound self-confidence as it gave the women, and I found that sometimes quality social work can be as simple as kneading dough.
单选题
The primary purpose of the passage is to show how the author______.
【正确答案】
C
【答案解析】解析:本文主要讲述了作者从事社会工作者的经历:从最初对工作的预想——开展采访和为妇女寻求多方支持,到后来成功经营赢利性的面包房,提高妇女的自尊心,成为熟练的社会工作者等,从而意识到社会工作不是原来认为的那样复杂,而是和烤面包一样简单,由此可知本文意在展示作者如何扩展社会工作职责范畴的过程,故C正确,排除B和D项;文中虽然提到社会工作与自己原来设想的不同(my realitymade a sharp break from that which I had anticipated),但重在强调作者对社会工作的重新认识,排除A项。
单选题
In Line 5 of Para. 1 "garnered" most nearly means______.
【正确答案】
B
【答案解析】解析:由题干定位到第一段第三句“…I felt as if I already had months of experience,experience garnered inthe hypothetical situations I had invented and subsequently resolved single—handedly and seamlessly”可知,作者自认为已经具备几个月的经验,而这些经验是从她所假定的,并一手解决的情境中所积累的,garner意为“积累”,与collect同义,故B正确。
单选题
The statement that the author arrived "full of zeal"(Line 1 of Para. 2)indicates that she was______.
【正确答案】
B
【答案解析】解析:由题干定位到第二段第一句“I arrived full of zeal…”,zeal意为“热忱,热心”,且由上文可知作者自认为已具备岗位所需的经验,由此可知作者当初对那份社会工作是“渴望和有兴趣的”(eager andinterested),B为正确答案,排除其他选项。
单选题
The author was initially enthusiastic about the idea of the bakery because she______.
【正确答案】
A
【答案解析】解析:由题干定位到第二段第五句“I immediately enthused about the project,making many references to thesmall enterprise case studies I had researched at the university.”可知,作者将开面包房视同于大学期间做的小企业案例分析,她仍然停留在理论层面,A为正确答案。文中并未提及她这么做是想获得领导地位,展示自己的烤面包技术或树立妇女的自尊心,排除B、C、D。
单选题
The comparison in Lines 6 -7 of Para. 2("At that moment...political office")demonstrates the author"s belief that______.
【正确答案】
D
【答案解析】解析:由题干定位到第二段第七句“At that moment,I was as prepared to bake bread as I was to run forpolitical office.”可知,作者认为自己既然已经准备好从事避难所的工作,也就准备好了开面包房,即两者需要的技巧是一样的,D为正确答案。从本句上文可以看出作者对开面包房很热衷,并没有觉得自己不合格,也没有认为协调员对其不公平,更没有认为社会工作者不应参与烤面包或政治,排除A、B、C。
单选题
Lines 7 -8 of Para. 2("The bigger...bakery")suggest that the author believed that______.
【正确答案】
A
【答案解析】解析:由题干定位到第二段倒数第二句“The bigger problem…was that I was completely unfamiliar with thefor-profit business models necessary to run the bakery.”可知,作者认为最大的问题是,她不熟悉开面包房这类赢利性的商业模式,所以对她来说学习必要的实战经验比学习烤面包更具挑战性,A为正确答案。文章并没有对比商业实战经验与面包质量二者重要性的问题,排除B项;第二段最后一句提到虽然作者是面包行业的新手,但依然坚守协调员的信心,C与文意不符;文章并没有比较非盈利性商业模式与赢利性模式,排除D项。
单选题
The last sentence("Learning...dough")indicates that the author______.
【正确答案】
D
【答案解析】解析:由题干定位到最后一段最后一句“Learning to bake gave me as much newfound self-confidence as itgave the women,and I found that sometimes quality social work can he as simple as kneading dough”,字面意思是“学会烤面包给予我和妇女们一样多的自信,并且我发现社会工作和揉面团一样简单”,但其实它是作者对自己该段工作经历的总结,即成功经营面包房不仅帮助妇女获得自信,也使自己成为合格的社会工作者,可见作者暗示自己因助人为乐而受益匪浅,排除B,D符合文意;通读全文可知作者从一开始的盲目自信到最后成功运营面包房和提高妇女的自尊心都是非常有自信的,A和C不符合文意。