单选题 Professor Meredith Thring, Professor of Mechanical Engineering at Queen Mary College, London showed off his latest invention to the Press yesterday. It is a mechanical coal miner which, he claims, could solve Britain''s energy problems within ten years. Not that he thinks the National Coal Board will be at all interested. " I have taken my previous ideas of mechanical mining to previous Chairmen of the Board but each time nothing has happened," he said. "The Board are not thinking enough about the future. My latest idea would put the cost of coal down and produce twice as much with the same labour force. " Professor Thring finished making his mechanical coal miner only on Sunday night. He showed the wooden model yesterday at Queen Mary College. It is rather like a giant ant, with a headlight, two TV camera "eyes" , and arms the same size and strength as human arms. This particular coal miner, however, would only be eighteen inches tall, which would enable it to mine much smaller areas of coal than those that can be mined by human beings. It would open up rich areas of coal in the Durham coal fields which have not been workable since the last century. " I would have thought the unions would be delighted with the mechanical coal miners," said Professor Thring. " We would be employing as many miners as at present, with all their skills, but they would all be working on the surface. " The human miner would in fact sit at the controls above ground. He would put his hands into "gloves" and work the metal hands of the coal miner as if they were his own. The mechanical miner could go down as deep as 10,000 feet, and would cost £10,000. " It will put the cost of coal down because the cost of the machines is going to be very low in relation to the present cost of supplying fresh air to mines," said Professor Thring. " There need to be no oxygen present, and this would mean there would be no risk of explosions. " The Professor does his economic sums as follows. Britain needs each year as much energy as 350 million tons of coal would provide; and North Sea oil will only provide the same amount of energy as 150 million tons of coal for fifty years, while the cost of nuclear power is ten times greater than the cost of getting oil. " We can get ten times as much coal as North Sea oil. We could have 250 million tons a year — double the present amount — for 200 years at least, and solve the energy crisis. The mechanical coal miner could be developed and active within six or seven years. " Could be, certainly! But Professor Thring knows very well how much luck he will need to succeed, which is why he gave the public display of his latest invention yesterday, to try to get opinion-makers on his side.
单选题 Professor Thring''s mechanical coal miner________.
【正确答案】 D
【答案解析】文章只是说他把mechanical coal miner展示给新闻界,且这一想法以前没有被重视,并没有说the Coal Board现在如何评价,由此可以判断他还没有拿给the Coal Board看,所以A项是不对的。文章并没有说这是第一个发明,B项也被排除了。这个发明装置有两个camera eyes,并不是说看起来像camera,C项也是不对的。通过推理来证明D项。这个仪器刚刚被发明,而且还没有给the Coal Board看,而且对于这个仪器的描述大多都是用would,是对将来的一种估计,因此可以看出这个发明还并未真正投入生产。
单选题 What is Professor Thring''s invention?
【正确答案】 C
【答案解析】可以通过总结这个仪器的操作过程得出答案。
单选题 What particular advantage does Professor Thring''s coal miner have?
【正确答案】 B
【答案解析】文章没有明确给出答案,但我们通过阅读可以看出它的两个特点,即体积小,可用于较小的矿井,以及不需要井下作业。A项的错误在于并非这个仪器不需要到井下,而是人不需要到井下。C项也是显然不对的。B项与其中的一个特点相符。第一段提到了用现有的labour force(劳力)可以有两倍的产量,D项是一种曲解。
单选题 Why does Professor Thring think that the unions should be pleased about the mechanical coal miner?
【正确答案】 C
【答案解析】这是一个细节题,在文中第四段可直接找到答案。
单选题 Professor Thring expects that the Coal Board will________.
【正确答案】 A
【答案解析】从最后一段话我们可以看出这个仪器的命运并不容乐观,需要争取尽可能多的支持,隐含的意思是the Coal Board有可能不接受他的想法。