To learn an instrument such as the violin or accordion (手风琴) takes years. The job opportunities for musicians are scarce and competition is fierce. Then why are more people than ever before paying a lot of good cash to get their children the best music teaching they can afford?
The secret lies in the influence of music on the whole person. It has been found that learning a musical instrument actually increases a person's IQ overtime. Different instruments and different types of music have varying effect, with classical music and the string family coming out on top, potentially increasing your IQ by up to 12 points!
When is a good time to start learning music? Experts have found that even the fetus (胎儿) can benefit from listening to classical music. Surround yourself and your family with good music from the first. The Suzuki Piano Method teaches children from the age of 3 years piano, with two lessons per week. From preschool, children can learn to read music and play from sheet music. Progress in learning your instrument is directly proportional (成比例的) to the amount of practicing.
Is there such a thing as an unmusical child? Shinichi Suzuki proposes that music is the native home language of all human beings and therefore nobody can be "unmusical". Of course there are exceptional talents, compared to which others may seem to be slower learners.
Is there any benefit for adults in starting an instrument? Apart from the purely relaxing aspect, yes. Learning an instrument can earn even adults additional IQ points, and as an added benefit in improves your health by reducing your stress levels. Your social life may benefit too, if you are prepared to come out of your box and join occasions such as Ceilidhs (musical get together) or arrange house concerts. It has been established that people who play instruments tend to be more emotionally balanced and more patient with themselves, others and life in general.
So go ahead, sign up for that amateur orchestra, dust off your old trombone (长号) or take your first real six-string down from the attic(阁楼); get out there and play!
Playing which of the following musical instruments can help increase a person' s IQ most?________
推断题。根据第二段最后一句 “with classical music and the string family coming out on top . potentially increasing your IQ by up to 12 points!” 可知古典乐器或弦乐器最能提高人的智商。故选 B 。
According to Shinichi Suzuki, ________.
细节题。根据倒数第三段第二句 “Shinichi Suzuki proposes that music is the native home language of all human beings and therefore nobody can be‘unmusical’ . ” 可知 Shinichi Suzuki 认为每个孩子天生就有音乐天赋。故选 C 。
What can be inferred from the text?________
推断题。根据倒数第二段 “Your social life may benefit too , if you are prepared to come out of your box and join occasions such as Ceilidhs(musical get-togethers)or arrange house concerts . ”和最后一句可知学习乐器可以让我们和别人相处得更好。故选 D 。
By writing the text, the author mainly wants to________.
主旨题。从整篇文章的内容和第二段的句子 “The secret lies in the influence of music on the whole person . ” 可知这篇文章讲的是音乐对人的重要性。故选 C 。
There are many benefits for the adult to learn instruments, which of the following is NOT RIGHT?________
细节题。文章倒数第二段提到,成年人学习乐器可以放松,提高智商,改善健康,没有提到展示才能。故选 D 。