单选题
You've probably had the experience of having someone fall in love with you when you didn't return the feeling. In such a case it's hard to know what to do. You want to discourage your admirer. Yet you don't want to be so clear in your efforts that you make an enemy of him.
A friend of mine had this problem and handled (处理) it in the most tactful (得体的) way I've ever seen. Instead of telling the young man that she found it tiresome to have him around so much, she devoted herself to introducing him to every girl she knew. Whenever she had a date with him, she arranged (安排) for them to drop in at the home of one of her girl friends. A few weeks was all it took for him to click (一见如故) with one of these girls, and then everyone was happy. The new girl and the young man got along just fine and both of them were grateful to my friend for having brought them together. My friend was rid of a problem and she still had the young man as a friend, which was just what she wanted him to be.
Of course this method may not work for you. You may have your own way of dealing with the problem. But whatever you decide to do, keep one thing in mind—the boy in question has feelings every bit as sensitive as your own. So try to find a way of discouraging him without hurting him.
单选题 The best title for this passage would be ______.
  • A. How to Make a Friend
  • B. How to Free Yourself from an Admirer
  • C. How to Get Rid of Friends
  • D. Problems of Dating
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 主旨题。题干意为“文章最好的标题是______。”文章主要写的是作者的朋友如何有技巧地摆脱了一个男孩子的追求。所以本题的正确答案为B。
单选题 The author's friend solved her problem by ______.
  • A. telling her admirer she got tired of having him around so much
  • B. keeping on dating with her admirer
  • C. avoiding meeting the young man any more
  • D. bringing the young man together with another girl and still having him as a friend
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。题干意为“作者的朋友是如何解决问题的?”从文章第二段第二句话和第三句话“Instead of... her girl friends.”可知,本题的正确答案为D。
单选题 The character of the author's friend can best be described as ______.
  • A. impatient
  • B. patient
  • C. tactful
  • D. stupid
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。题干意为“哪个词可以最好地形容作者朋友的性格?”从文章第二段第一句话“A friend of mine had this problem and handled it in the most tactful way I've ever seen.”可知,作者的朋友用了作者所见到的最得体的方式解决了问题。因此本题的正确答案为C。
单选题 The author asks us to be ______.
  • A. helpful to everybody
  • B. aware (明白) of man's weakness
  • C. considerate (体贴的) to others
  • D. be patient with others
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推断题。题干意为“作者要求我们要______。”从文章最后一段最后两句话“...keep one thing in mind—the boy in question has feelings every bit as sensitive as your own. So try to find a way of discouraging him without hurting him.”可推知,作者告诉我们要对别人体贴,因为别人的感情和我们的感情一样,也是敏感的。因此本题的正确答案为C。