单选题
Music lessons are interesting for some people. Mozart was such a boy. He couldn't wait to start. When he was three years old, he had music lessons with his elder sister. And when he was five, he was making up his own music. But some people thought the little boy couldn't write such beautiful music. They thought his father had written it. They asked Mozart to stay in a room all by himself for a week. Someone watched the room all the time. No one could talk to him. At the end of the week, he had written a new piece of music. Mozart died when he was young. But in his short life he wrote more than 560 pieces of music.
单选题
Mozart began to study music ______ A. when he was a little boy. B. when he was five years old. C. when his father wrote some pieces of music.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 原文的第一段中的第二行和第三行明显表示出:“When he was three years old,he had music lessons with his elder sister”。
单选题
When he was five, Mozart could ______ A. sing quite well. B. write beautiful music. C. teach his sister.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 原文的第一段中的第三行明显表示出:“And when he was five, he was making up his own music”。
单选题
Some people asked Mozart to stay in a room by himself because they wanted to know whether ______ A. his father was a good music teacher. B. his father often helped him with music. C. he really could write music by himself.
单选题
Which of the following is true? A. All the people are interested in music lessons. B. Mozart had no brothers or sisters. C. Mozart wrote a lot of music in his short life.
单选题
Which of the following is NOT tree? A. Mozart wrote over 560 pieces of music in all his life. B. Mozart didn't live for a long time. C. Mozart wrote more than 560 pieces of music and songs.