单选题 Google, the Internet search-engine company, has announced it will give more than twenty-five million dollars in money and investments to help the poor. The company says the effort involves using the power of information and technology to help people improve their lives.
Aleem Walji works for Google.org -- the part of the company that gives money to good causes. He said the company"s first project will help identify where infectious (传染性的) diseases are developing. In Southeast Asia and Africa, for example, Google.org will work with partners to strengthen early-warning systems and take action against growing health threats. Google.org"s second project will invest in ways to help small and medium-sized businesses grow. Walji says microfinance (小额信贷) is generally small, short-term loans that create few jobs. Instead, he says Google.org wants to develop ways to bring investors and business owners together to create jobs and improve economic growth.
Google.org will also give money to help two climate-change programs announced earlier this year. One of these programs studies ways to make renewable (再生的) energy less costly than coal-based energy. The other is examining the efforts being made to increase the use of electric cars.
The creators of Google have promised to give Google.org about one percent of company profits and one percent of its total stock value every year. Aleem Walji says this amount may increase in the future.
单选题 The purpose of Google"s investments is to________.
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。根据第一段的第一句可推出答案B, Google投资的目的是为了帮助穷人。
单选题 According to Aleem Walji, the company"s first project is to________.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。根据第二段的第二句“… the company"s first project will help identify where infectious diseases are developing.”可知答案A)正确,identify相当于find out。
单选题 What kind of businesses will benefit from Google.org"s second project?
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。根据第二段的第四句“Google org"s second project will invest in ways to help small and medium-sized businesses grow.”可知答案A正确。
单选题 From the third paragraph, we learn that Google"s money is also invested to help ________.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。根据第三段的第一句可推断答案D描述正确。
单选题 From the last paragraph we learn that the investments by Google.org come from ________.
【正确答案】 A
【答案解析】推断题。从最后一段的描述可以看出这些投资主要来源于Google的利润与股票市值。