单选题 Flying Blue is a frequent flier rewards program offered by Air France and KLM Royal Dutch Airlines. Flying Blue members enjoy the ability to earn and spend air mile points on flights and services offered by Air France, KLM, and its various airline partners. Flying Blue also offers other ways to spend your points with select travel and transportation companies for things such as car and hotel rentals (租借). Award miles can be used to purchase discounts, gifts and free flights. Flying Blue offers several different levels of membership dependent on how often you fly and how many air mile points you have accumulated. The levels are in the order of Ivory (象牙), Silver, Gold, and Platinum (白金). As one increases in membership level, one will receive increased benefits such as first class promotion on flights and extra baggage allowances. Members also are allowed entrance into SkyTeam VIP rooms. Members must fly on a paid flight at least once every twenty months or their miles will no longer count. The Flying Blue reward program is a great way for frequent fliers and travelers to get a little bit more out of their Airline travels. As the first membership level, Ivory is your gateway to enjoying all that Flying Blue has to offer. With Ivory membership, you can start earning and spending Miles on a large number of flights and services. There are so many reasons to join the Flying Blue program--and it all starts with Ivory.
单选题 Flying Blue is a rewards program specially intended for ______.
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。本题询问“蓝天飞行”计划回馈的对象是谁。根据第1段第1句中的a frequent flier rewards program可知该计划的回馈对象是“飞行常客”,故选项C为本题符案。 [避错指南] 选项A(头等舱的客人)和选项B(商务行政人员)缺乏原文依据;选项D(贵宾)中的VIP在第3段末有提及,但原文提到VIP时,说的不是“蓝天计划”的贵宾,而是“天合联盟”的贵宾房,故应予以排除。
单选题 Flying Blue members have the right to use their award miles to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。本题询问“监天飞行”会员可以怎么使用奖励里程。第2段最后一句特别提到了奖励里程的用法,其中提到了free tickets,由此可见,本题应选A。 [避错指南] 选项B(参观当地景点)、选项C(在超市购物)和选项D(使用贵宾通道)都没有在原文提及。
单选题 To make their miles count, members must ______.
【正确答案】 D
【答案解析】事实细节题。本题询问在什么情况下累积的里程才有用。最后一段第1句or前面分句的内容就是累积里程生效的条件,将四个选项与此内容对比,可发现选项D与此内容相同,为本题答案。 [避错指南] 选项A(定期交付会费)、选项B(至少每年飞往国外一次)和选项C(每个月搭乘法国航空公司的国内航班一次)都缺乏原文依据。
单选题 Which of the following statements is TRUE according to the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】理解判断题。第4段第3句的As the first membership level,Ivory…表明象牙会员是“蓝天飞行”计划的入门级,由此可以确定选项B的说法正确。 [避错指南] 根据第3段第3句可推断得出会员的级别不同,享受的待遇就不同,因此,选项A(所有会员享有相同待遇)不正确;同一句中的increase(升级)表明会员的级别不是可以随便选择的,必须通过一定的条件才能升级,由此可推断选项C(乘客可随意选择会员级别)不正确。选项D(只有白金会员才能使用贵宾室)没有原文依据。
单选题 The title of the passage could be ______.
【正确答案】 A
【答案解析】主旨大意题。文章第一段首先介绍了“蓝天飞行”计划,接下来几段分刖介绍了“蓝天飞行”的会员制度和对会员提供的优惠,由此可见,本文的主题是“蓝天飞行”计划,故本题应选A。 [避错指南] 选项B(乘坐法国航空公司和荷兰皇家航空公司的航班)根本没有提到文章的主题“蓝天飞行”计划,应首先排除。选项C(如何累积飞行里程)和选项D(“蓝天飞行”的会员级别)只是整个“蓝天飞行”计划其中的某些细节,概括性远不如选项A。