阅读理解

Directions: There are three passages in (his section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. 


Passage Three

Along with red letterboxes and telephone booths, London’ s black taxis are touted as symbolic of the city. Fully 25, 600 drivers trundle around the capital’ s streets. They are privileged: unlike minicabs, they can pick up passengers hailing in the street and run on a pricey meter system rather than a fixed fee. Nationally the average fare is 5. 77 ($9. 56) for two miles; in London it is 7. 20. All cabbies are required to pass the “knowledge” , a test of all the roads within a six-mile radius of central London. If they take a daft route to their destination it is usually deliberate.

But becoming a taxi driver is ever harder. In the 1970s the knowledge took around 23months to complete. Last year it took 50 months. “You can get a PhD in the same time. ” complains Malcolm Paice of City Fleet, a radio-taxi firm. Between 2009 and 2012, the number of taxi drivers increased by only 4% in London. Faced with such a high barrier to entry, more people are taking a shorter course that only allows them to drive black cabs in suburban areas, says Tom Moody Of Transport for London (TfL) .

But in the same period the number of minicab drivers in London jumped by 19% to 67, 000,

The scorn they receive from black-taxi drivers is little deserved. Liana Griffin, the boss of Addison Lee, a large minicab firm, says minicabs have become more comparable to black cabs since 2004, when regulations and criminal- record checks were introduced. All of the company' s drivers take a six week course and rely on satellite navigation system__ as do some black-taxi drivers. Their fares are around a third cheaper, Mr. Griffin says.

Technology is further bulldozing the distinction between black taxis and minicabs. Fully 14, 000 London taxis have signed up with Hailo, an app for ordering cabs that was introduced to London in 2011. Ron Zeghibe, Hailo’ s chairman, says that some drivers shun taxi ranks or “street work” in favor of punters who order through his service. Minicab companies have their own, similar, apps. One, from Greentomatocars, helped the firm nearly double in revenue in a year.

Yet the separation between the two kinds of taxis looks likely to stay. In April the Law Commission, an independent body, will release a report on the taxi trade. Many of its recommendations will boost minicabs outside London. Larger firms Such as Addison Lee will find it easier to expand as licensing rules are simplified. But London’ s black cabs look likely to be protected. They will still be regulated by TfL; barriers to entry will remain high. Instead of nurturing a dwindling trade, this could have the opposite effect. Black cabs might soon become as quaintly archaic as telephone booths. 

单选题 According to this selection, what does the black cabhave in common with the red letter box and telephonebooths?
【正确答案】 A
【答案解析】文章首段第一句话提到“Along with red letterboxes and telephone booths, London’ s black taxis are touted as symbolic of the city” ,由此可知和红信箱、 电话亭一样,伦敦的黑出租也被当成城市的标志。
单选题 The selection includes all of the following EXCEPT_____.
【正确答案】 D
【答案解析】文章主要介绍了一些关于英国黑出租的信息和黑的士和迷你出租车之间的区别。 从倒数第二段第一句“Technology is further bulldozing the distinction between black taxis and minicabs” 可以看出黑的士和迷你出租车之间的差别越来越小。 文章并没有提及D选项“黑市上的黑出租车的介绍” 。
单选题 The main intention of the writer is to _____.
【正确答案】 D
【答案解析】文章主要讨论了英国黑出租的发展现状,并在最后一句指出“Black cabs might soon become as quaintly archaic as telephone booths” ,黑的士可能很快就会变的和电话亭一样过时。 D选项符合作者的写作意图 。
单选题 According to the passage, what do “cabbies” (Para.1) and “bulldoze” (Para. 4) probably mean?
【正确答案】 B
【答案解析】“cabbies” 定位到文章第一段倒数第二句话,意思是“所有的出租车司机都要通过一场设立在以伦敦市中心为中心、 半径为六公里的所有街道的驾驶考试” ,所以cabbies指的是“taxi drivers” ; “bulldoze” 定位到文章第四段第一句话,该句意思是“科技使得黑的士和迷你出租车之间的差别越来越小” ,bulldoze意思是“铲平; 铲除” ,smooth out与之表达相近意思。
单选题 Which of the following is most suitable as a title forthis passage?
【正确答案】 C
【答案解析】本文主要讲述了英国黑出租受到的市场保护以及黑出租的发展现状和前景,C选项“黑出租——游戏规则的改变者” 形象地表明了英国出租车市场的阶级保护主义,所以答案选C。