单选题
The Scottish countryside will soon be home to creatures which is strange to Britain. This spring, 17 beavers (海狸) will be released into a remote area of rivers and forests. Hunted to extinction throughout Europe, beavers haven't roamed Britain's wilderness for almost 500 years. Ecologists would like to invite back other long-lost species to help restore the natural balance. To save the country's plants from deer, which have doubled to 2 million since the start of this decade, an Oxford University biologist late last year called for reintroducing the lynx (猞猁)—a wildcat that died out in Britain 1,300 years ago. Nature has long been a popular cause in Europe. British people love their countryside of fences and fields, the French their vineyards (葡萄园) and the Germans their hiking forests. But in recent years conservationists have set their sights on the more distant past, when Europe's forests and meadows were full of elephants, hippo-potamuses (河马), rhinoceroses(犀牛) and big cats. Some ambitious conservationists are now advocating a return to norms of wilderness that date back to 11,000 years ago when the biggest mammals were at the top of the food chain. Nobody is advocating allowing elephants and lions to run crazily in this densely populated region. But wilding supporters would give free control to a long list of lesser mammals, including the beaver and the lynx, which some people fear could be destructive. Some landowners withdraw at the thought of beavers cutting down trees with their teeth and flooding their property; the Scottish Parliament rejected several earlier efforts to reintroduce the mammal. Proposals to set loose wolves and bears in Britain have also encountered resistance. Although rhinos and hippos thrived in Europe thousands of years ago, no one is sure what effect they would have on ecosystems now. "The idea of bringing back big mammals is interesting, but when you get down to the nuts and bolts, there's a lot of questions," say some biologists. For example, elephants could destroy what little forest and grassland Europe has left. The beavers of Tierra del Fuego provide a cautionary tale. When a failed commercial fur farm released its few remaining beavers into the wild 60 years ago, the population exploded, and they are still revenging the local people. Is this Britain's future? Supporters say no, the beaver will fit right in. Destroying nature is not a job for the mild.
单选题
The word "roamed" (Line 3, Para. 1) most probably means ______. A. strolled B. released C. cultivated D. exploded
单选题
Why did the Oxford University biologist called for reintroducing the lynx late last year? A. Because lynx has died out in Britain 1,300 years ago. B. Because lynx can prevent the vegetation from being destroyed by deer. C. Because there are too many deer in Britain. D. Because the biologist wanted to invite back the long-lost species.
【正确答案】
B
【答案解析】[考点] 事实细节题 由题干中的the Oxford University biologist定位到第一段末句可知,这位生物学家是为了防止数量迅猛增长的鹿群毁掉国家的植被才发出了这样的号召。B“山猫可以防止植被遭到鹿的破坏”与文章中提到的原因相符。A“因为山猫1300年前在英国灭绝了”,这并不是最直接的原因,故排除;C “因为英国的鹿数量太多了”,这是其中的一个原因,但并不是最直接的原因,故排除;D“因为这位生物学家想要把灭绝了很久的物种再请回英国”,这也不是最直接的原因,故排除。
单选题
What can we learn from Para. 3? A. Not all the people support setting loose wild animals in Britain. B. Some small mammals will be out of control in Britain. C. The landowners don't like beavers because of the possible disasters. D. British Parliament has proposed several times to bring beavers back.
单选题
What is the opinion of the biologists about bringing back the mammals? A. They consider bringing them back to be fantastic. B. They think bringing them back is no easy task. C. They know for sure the result of bringing them back. D. They think the mammals will destroy the ecosystem.
【正确答案】
B
【答案解析】[考点] 观点态度题 由题干中的the opinion of the biologists定位到第四段第二句可知,生物学家们认为找回大型哺乳动物的想法是很有意思的,但是当开始认真考虑具体实施的细节时,又会发现实现这个想法需要解决许多问题。B“他们认为重新引入大型哺乳动物绝不是一件容易的事”与文意相符,故正确。A“他们认为重新引入大型哺乳动物的想法好极了”,本段第二句是说这个想法很有意思,但更重要的是强调实现想法所面对的困难,故排除;C“他们确定地知道重新引入大型哺乳动物的后果”,本段第一句说明,没有人确定结果会如何,故排除;D“他们认为这些哺乳动物会毁掉生态系统”,这只是本段最后一句可能的假设,并不确定,故排除。
单选题
What can be inferred from the passage? A. Beavers are the most useful mammals to the balance of Britain. B. Lynx may get more freedom in Britain than tigers do. C. The ecosystem in Britain doesn't need any changes. D. Beavers released in Britain will destroy the nature like the beavers of Tierra del Fuego.