Directions: There are 4 passages in this part Each passage is followed by some questions or incomplete sentences. For each of them there are 4 choices marked Bt Cf and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.
Passage 1
Someone said to a man, “Travel and see the world.” He answered, “Why should I? People are the same everywhere. They have the same feelings. They feel love and hate, happiness and sadness, security and fear. This is why I do not want to travel. I can learn everything here.”
The man was right. He was also wrong. People are the same, but people are also different. They all have the same pattern of life 一 birth, youth, old age, death. But these stages of life have different values in different cultures. Also, while all people have the same feelings, the causes of these feelings are different. A situation that may bring happiness in one place may not bring happiness in another place.
For example, in many countries, old age is a happy time. In Korea, old people are honored and respected. When they become sixty-one years old, it is a very happy and important event. There is a big party with many guests. They receive many gifts. When people reach this time in life, the attitudes of their family and their community change toward them. Everyone looks forward to this time.
In the United States, it is quite different for old people. Most old people do not live with their children or relatives. For many North Americans, old age is not a happy time. Most North Americans want to stay young. They try to act like young people as long as possible. They even try to speak the language of the young. They do not like to grow old because they will not get honor or respect or attention. Old age can be a sad and lonely time fbr them.
The reason why the man did not have the intention of traveling was that _______.
题干大意是:这位男士没有游历的打算的原因是 。根据第一段中这位男士说的话"Why should I? People are the same everywhere. They have the same feelings...This is why I do notwant to travel…"可知,这位男士认为所有地方的人都一样,他们有相同的感情,他们有爱有恨,有幸福和悲伤,有安全和害怕等感受,所以他不想游历,他可以在这里学到一切。由此可推知,这位男士不想游历是因为他认为他了解其他地方的人。故选C。
The word security in Paragraph 1 might mean_________ .
题干大意是:第一段中的单词security的意思可能是 _。根据该词所在句中的love and hate, happiness and sadness可知,and连接的两个单词意义相反。由此可推知,security应与其后的fear(害怕,担忧)意义相反,所以security在此处意为"安全",四个选项中,A项(安全)与其意思最为接近。care:照料,照顾,小心;danger:危险,风险;freedom:(指权利或状态)自由。故选A。
Which of the following statements is NOT true?
题干大意是:下列说法中哪一个是不符合事实的?根据第二段最后一句"A situationthat may bring happiness in one place may not bring happiness in another place."可知,一种情况可能在一个地方带来幸福,但可能在另一个地方不会带来幸福,即不同的人对同一种情况的反应不同,所以项正确;根据第二段第三句"People are the same,but people are also different."可知,人是一样的,但人也是不同的,所以B项正确;根据第二段第四、五句"They all have the same...have different values indifferent cultures."可知,人有相同的生命模式——出生、青年、老年、死亡,但这些生命阶段在不同文化中具有不同的价值观,即不同的生命阶段在不同的文化中反映了不同的价值观,所以C项正确;根据第二段倒数第二句"Also,while all people have the same feelings, the causes of these feelings aredifferent."可知,虽然所有人都有相同的情感,但是产生这些情感的原因并不相同,所以D项错误故选D。
In Korea, people ______.
题干大意是:在韩国,人们 _。根据第三段第一、二句".…old age is a happy timeIn Korea,old people are honored and respected."和第三段最后一句"Everyone looks forward to thistime."可知,在韩国,老年人受到尊敬和仰慕,老年是一段幸福的时光,每个人都盼望着老年时光的到来。故选C。
Compared with American old people, the old in Korea________ .
题干大意是:与美国的老年人相比,韩国的老年人 _。根据第三段第二句"IrKorea, old people are honored and respected."可知,在韩国,老年人受到尊敬和仰慕。根据最后一段第句"In the United States, it is quite different for old people."和最后一段倒数第二句"They do not liketo grow old because they will not get honor or respect or attention."可知,在美国,情况对老年人来说完全不同,美国人不喜欢变老,因为他们不会受到尊敬和仰慕,也不会得到关注。由此可推知,与美国的老年人相比,韩国的老年人可以过着受人尊敬和仰慕的生活。故选B。