阅读理解 In this section there are five reading passages followed by a total of 20 multiple-choice questions and 5 short answer questions. Please read the passages and then write your answers on the ANSWER SHEET.


Text B

More Americans are cohabiting—living together out of wedlock—than ever. Some exports applaud the practice, but others warn playing house does not always lead to marital bliss. At one time in America, living together out of wedlock was scandalous. Unmarried spouses who “shacked up” were said to be “living in sin”. Indeed, cohabitation was illegal throughout the country until about 1970. Today, statistics tell a different tale. The number of unwed couples living together has risen to a new high—more than 4.1 million as of March 1997, according to the Census Bureau. That figure was up from 3.96 million couples the previous year and represents a quantum leap from the 430,000 cohabiting couples counted in 1960.

The bureau found that cohabiting is most prevailing in the 24-35 age group, accounting for 1.6 million such couples. Cohabitants claim they live together primarily to solidify their love and commitment to each other. Most intend to marry; only 13% of cohabitants do not anticipate legalizing their relationship. But the reality for many couples is different: Moving in does not lead to “happily ever after”. Forty percent of cohabitants never make it to the altar. Of the 60% who do marry, more than half divorce within 10 years (compared with 30% of married couples who did not live together first).

Cohabiting partners are more unfaithful and fight more often than married couples, according to research by the Howard Center for Family, Religion and Society. Other studies have come to equally similar conclusions.

Still, experts predict the number of cohabiting couples is likely to increase. As the offspring of the baby boomers come of age, they are inclined to defer marriages, as did their parents. This will lead to more cohabitation and nontraditional families. Until people unearth that living together has pitfalls, it won’t wane in popularity. Cohabiting has been portrayed with “careful neutrality” in the media, and Hollywood celebrities who move in and out of each other’s homes set the standard.

But Warren Farrell, the San Diego-based author of Why Men Are the Way They Are, argues that living together is a good idea for a short period. “To make the jump from dating, when we put our best foot forward, to being married” —without showing each other the “shadow side of ourselves”—is to treat marriage frivolously, he says.

单选题 What do the statistics of the Census Bureau indicate?
【正确答案】 C
【答案解析】第一段最后一句提到“That figure ... represents a quantum leap from ....”,这一数字与1960年统计的相比是一个巨大的飞跃。由此可知,这些数据表明越来越多未婚情侣选择同居。根据第一段中间部分“Indeed,cohabitation was illegal throughout the country until about 1970.”可知,未婚同居在1970年之后不再违法。所以B项和D项中的“illegal”表述错误。故选C。
单选题 Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】根据第四段最后一句“Cohabiting has been portrayed with ‘careful neutrality’ in the media ... set the standard.”可知,媒体并没有完全反对名人同居。故选C。
单选题 According to the Census Bureau, why do most unmarried couples choose to cohabit?
【正确答案】 B
【答案解析】第二段第二句提到“Cohabitants claim they live together primarily to solidify their love and commitment to each other.”,同居者声称同居是为了巩固他们对彼此的爱和承诺。solid是solidify的形容词形式。故选B。
单选题 The last paragraph suggests that _____.
【正确答案】 D
【答案解析】根据最后一段最后一句“To make the jump from dating ... the ‘shadow side of ourselves’—is to treat marriage frivolously”可知,在实现从约会到结婚的跳跃时,不向彼此展示自己的“阴暗面”是对婚姻的轻率。由此可知,短暂的同居对婚姻有好处。故选D。
单选题 The best title of this passage would be _____.
【正确答案】 C
【答案解析】文章第一段提到在1970年之前,未婚同居是违法的。然后通过美国人口普查局一项数据引出对1997年未婚同居状况的讨论,即未婚同居人数实现了巨大的飞跃。第二段对未婚同居最为普遍的24~ 35岁人群进行了分析。第三段指出“未婚同居者比已婚夫妇更不忠,更容易吵架。”第四段预测同居的数量可能会增加并说明原因。最后一段引用圣地亚哥作者沃伦·法雷尔的观点结束文章。故选C。