单选题 Today my subject is language, or rather the misuse of language. My remarks will, of course, be limited to the English language only. However, they may well apply to other languages also. Why worry about the English language? Well, it's true that English has been developing in scope and color and precision for centuries. It is rich and flexible. Its health is being spoiled by semi-literates with lazy minds and fuzzy thoughts. These semi- literates can't be grouped under any social classifications. Some are simply the victims of poor education. But a far more influential group occupies important positions in universities, governments and industry, many have degrees attesting to their high intellectual accomplishments. Yet others sit behind type-writers, writing news, advertising copies, speeches, scripts, popular journalism and books.
Part of the linguistic problem is that it's no easy task to select just the right word or phrase that will precisely convey your meaning. To command language requires many years of patient study and effort. Such effort should begin in the schools. Unfortunately, in most of our present educational institutions in North American, literacy skills are not stressed. Students can learn just about anything — except how to express themselves clearly and effectively.

单选题 The author worries about the English language because ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题为细节判断题。本题可从第一段第一句“Today my subject is language,or rather the misuse of language.”中可推出答案为B。
单选题 According to the author, the semi-literates exist ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题为推理题。本题可从第一段最后几句话可概括出答案为A。
单选题 The author implies that ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题为细节判断题。文章的第二段最后两句话点明题意。“受过教育的人给英语带来的负面影响更多”。故正确答案为B。
单选题 According to the passage ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题为细节判断题。文章的第二段中“…it's no easy task to select just the right word or phrase that will precisely convey your meaning.”要找到刚好能表达自己意思的词语并不是一项简单的工作。与选项A意思相同,因此A为正确答案。
单选题 According to the author, American students can learn everything EXCEPT ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题为细节判断题。从文章第二段最后—句话可知,句中“…except how to express themselves clearly…”与选项D意思相同,故D为正确答案。