单选题
The Bush administration is considering an audit of the national school lunch program to make sure that all the children receiving free and reduced-price lunches come from families that are truly low-income.
The Department of Agriculture says about 28 million children get their lunch each day through the program, which cost 68 billion in 2002. A USDA study last year estimated that one in five children participating might be ineligible because the family's income is too high. USDA estimates that 10 billion of the funding bought lunches for ineligible children.
A family of four with an annual income of up to 23,530 qualify for free meals. Families that make 33,485 qualify for reduced-price lunches costing up to 40 cents.
Administration officials and lawmakers say they're trying to keep recipients honest while not scaring away needy families. What happens with the program won't just affect how many children receive free chicken nuggets, chocolate milk and canned fruit salad. States and school districts use the program figures to estimate poverty levels at schools, so the results also could affect the amount of government aid at all levels that makes its way down to struggling schools.
Schools rely on parents to report their income but generally don't require proof. "When you start tightening up the scrutiny on these applications, families become fearful and they don't ap ply," says Gaye Lynn MacDonald of the school food service association.
单选题 Free and reduced priced lunches are for _____.
【正确答案】 D
【答案解析】判断推理题 该项目是为贫穷的学生而不是家庭设立的。
单选题 Eligible children took ______ billion of the funding in 2002.
【正确答案】 C
【答案解析】判断推理题 总数68-非贫穷学生花费10=贫穷学生花费58
单选题 A children from the family make 30,000 dollars a year, qualify for ______.
【正确答案】 B
【答案解析】判断推理题 第三段中提到的年收入在33485元以下,23 530元以上的家庭可以享受到低价的午餐。
单选题 What do the poverty levels bring to struggling schools?
【正确答案】 A
【答案解析】判断推理题 正确答案在倒数第二段:the results also could affect the amount of government aid at all levels that makes its way down to struggling schools.
单选题 From the last paragraph, it can be inferred ______.
【正确答案】 C
【答案解析】主旨大意题 如果审查严格会有很多不符合要求的学生不来申请加入该项目,所以我们可以推断出人数必然减少。