单选题
Questions 186-190 refer to the following two letters. Dear Customer Service Representative, Hello. I purchased a Microtech Microwave Oven (Model 37) at your shop a few weeks ago. About a week ago I noticed a hair-line crack in the glass of the door. Yesterday I checked the crack and noticed that it has expanded. The microwave oven has a full two-year unconditional warranty. There's one problem. I don't remember at the moment where I am keeping the warranty. I have patronized your store for many years, and have never had any trouble with any products before. The microwave oven is working well, but I'm concerned about the crack. I'm afraid that electromagnetic waves are leaking through the crack, and that these may be injurious to my daughter's health. I haven't noticed anything unusual yet, but I don't want to take any chances. She spends a considerable amount of time playing in the kitchen near the microwave oven. I hope you don't think I'm exaggerating my concerns. I feel my situation warrants special consideration. I have unplugged the microwave oven, and have decided not to use it. I don't know what caused the glass of the door to crack. I used the microwave oven in accordance with the instructions in the manual. Would it be possible for you to replace the microwave oven? I would appreciate it. Yours truly,
单选题
What is the purpose of the first letter? A. To claim compensation for injury B. To get some documents reissued C. To request a new appliance D. To acknowledge receipt of an order
【正确答案】
C
【答案解析】初级问题 (第一篇文章)信的末尾Nora Peletz询问:“是不是能给我换一台微波炉?(Would it be possible for you to replace the microwave oven?)”所以她写这封信的意图是(C)To request a new appliance(要求换家电产品)。
单选题
Why is Ms. Peletz concerned about the problem she found? A. She thinks she may have short-circuited the appliance. B. She thinks the item she ordered has been delivered to the wrong place. C. The product was the first item she bought at the store in many years. D. She thinks there could be a health risk.
【正确答案】
D
【答案解析】初级问题 (第一篇文章)Nora Peletz在信中提到,她女儿在厨房的时间特别多,因此她担心如果电磁波从玻璃门泄漏出来的话会“对女儿健康有害(injurious to my daughter's health)”,所以Nora Peletz担心的是:(D) She thinks there could be a health risk. (她认为可能会有害健康。)
单选题
Which of the following is true? A. Nora Pelez attempted to repair the door of the microwave oven. B. The appliance is under warranty. C. The customer is asking the owner of the store to reissue the warranty. D. Nora Peletz is worried about patronage.
【正确答案】
B
【答案解析】中级问题 (第一篇文章+第二篇文章)Nora Peletz提到她购买的微波炉“两年内无条件保修(a full two-year unconditional warranty)”,第二篇原文中Pavorotti说“您无需支付任何费用来换新产品(you Will not have to pay for the replacement)”,由此可知,该产品尚在保修期内。
单选题
What will be done to help Ms. Peletz out of her predicament? A. She will be given a substitute item. B. Agift certificate will be sent to her. C. An inspections will be carded out. D. The appliance will be repaired.
单选题
What would Ms. Pavarotti like to know? A. Whether her offer is acceptable to Ms. Peletz B. Whether her shop can check the machine C. When a delivery can be made D. How her shop should compensate Ms. Peletz for the damages
【正确答案】
C
【答案解析】中级问题 (第二篇文章)Pavorotti在信中问Peletz女士:“什么时候方便给您送货?(When would be a good time for it to be delivered?)”因此Pavorotti想知道的是(C) When a delivery can be made(什么时候送货)。