单选题 Some 4000 Americans ambitions to become physicians are studying for their M. D. s abroad. Many were rejected by U.S. medical schools simply because there was no room . Last year, for example, some 13,000 of 35,000 would-be physicians who applied to U.S. schools were accepted. Of those who were turned down, over 600 are trying the foreign route.
But gaining admittance to a good foreign school may be a problem. British medical schools give priority to Britons, and Canada"s world-renowned McGill University School of Medicine takes only a handful of well qualified Americans annually. But several schools do welcome U.S. medical students---if they can master the local language. More than 500 Americans are enrolled in the Belgian universities at Brussels and Louvain, for example. Some 800 attend the Italian University at Bologna; 175 at Rome. Mexico"s Autonomous University of Guadalajara numbers 1,300 gringos among its 4,000 students.
Despite difficulties abroad, many Americans complete their medical educations, and manage to win the respect of their professors and classmates. One second-year student at Louvain has a simple explanation for those successes: "Anyone who comes here to be motivated. You have to learn a new language, the school is constant hard work, and it"s difficult to get back into the States to practice".
Before they can intern or practice in the United States, graduates of foreign schools must pass a special examination required by medical-education authorities. The tough test is designed primarily to weed out those who are unable to speak English or whose medical education is not up to U.S. standards.
单选题 Which of the following is true about U.S. would-be physicians?
【正确答案】 A
【答案解析】推断题。从第一段的第三句可知答案为A。
单选题 Which of the following is true about foreign medical education?
【正确答案】 A
【答案解析】推断题。第二段的第二句告诉我们英国的医学院优先录取英国人;加拿大世界闻名的医学院每年只招收少数的美国学生。由此可以推知,很多国外医学院不愿招收美国学生是因为他们要优先考虑本国学生,所以答案为A。
单选题 Which of the following is one of the difficulties the American students at foreign, medical schools have to face?
【正确答案】 D
【答案解析】推断题。根据最后一段内容可推知D为正确答案。
单选题 What does the word "gringos" mean?
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。第二段先提到几个国家的医学院招收美国学生的人数,最后一句讲墨西哥大学招收美国学生情况,由此可以推知答案为C。
单选题 Which of the following can be the title of this passage?
【正确答案】 C
【答案解析】主旨题。通读全文不难看出,本文主要谈到美国医学生报考本国医学院难,在国外学习辛苦,毕业后回国执业困难。