阅读理解

Passage 3

Marley Dias loves nothing more than getting lost in a book. But the books she was starting at school were starting to get on her nerves. She enjoyed Where the Red Fem Grows and The Shiloh series, found in so many primary school classrooms, were all about white buys or dogs-or white boys and their dogs. Black girls, like Marley, were almost never the main character.

What she was noticing is actually a much bigger issue: fewer than 10 percent of children’s books released in 2015 had a black person as the main character, according to a yearly analysis by the Cooperative Children’s Book Center. In November 2015, Marley set out to gather 1,000 books with black girls as protagonists(主角). Her campaign called”#1000BlackGirlBooks”was a big success. (79) She far exceeded her goal and collected more than 10,000 books!” Through my campaign, I want to give kids a stronger sense of identity.” Marley says. (80) ”The biggest thing I’ve learned is that kid’s voices need to be heard.”

In the future, Dias wants to be the editor(编辑) of her own magazine. She is already making the steps toward having a successful and meaningful career At 11, she’s aware of the racism in the publishing industry.

Like the television and movies, the publishing industry does not represent black girls or other people of color in positive ways. The whitewashing(漂白) in this industry extend beyond not having people of color as characters. In 2012, white men wrote 88% of the book reviews. In 2013,only about 2% of the books were about black characters. Then if there are people of color in the books, the publishers attempt to whitewash people of color on the covers.

However, Dias is making it a little easier for other black girls searching for a character that is just like them. Her project is a positive step toward young black girls seeing and experiencing their lives in books.

单选题

Which of the following is the best title for the passage?

【正确答案】 C
【答案解析】

因为从文章来看,主要是说一些出版物中对有色人种的涉及太少。

单选题

The phrase “get on her nerves” in paragraph I is closest in meaning to ________.

【正确答案】 C
【答案解析】

短语的意思是“是某人心烦意乱”。

单选题

Marley started she #1000BlackGirlBooks campaign because ________.

【正确答案】 C
【答案解析】

因为Marley意识到市面上的书中对黑人女孩形象的缺失所以发起了这个运动。

单选题

The original goal of the project was to collect ________ books.

【正确答案】 A
【答案解析】

最开始的目标是选1000本以黑人女孩为主要人物的书。

单选题

According to the passage, which of the following statements is NOT TURE?

【正确答案】 B
【答案解析】

文章第一句写了,Marley最喜欢的事情就是沉浸在书的海洋中。