A
When teaching handwriting, one difficulty is teaching the left-handed child. The traditional policy hasbeen to push all children to write with their right hands. Parents and teachers both try to prevent the childfrom using his left hand. On the other hand, psychologists have clearly shown that some persons are naturallyleft-handed and that it is much more difficult for them to do any skillful act with the right hand than with theleft hand. Some believe, furthermore, that to force a left-handed child to write with his right hand may makehim nervous and may cause speech problems. There seems to be some cases in which this is true, although inmost children who change over to using their right hand, no negative effects are noticed. In addition to thesedifficulties, left-handedness sometimes seems to cause mirror writing from right to left and reversals in read-ing, as reading "was" for "saw."
Which of the following can be the title of this passage?
通读全文,可以发现整篇短文都围绕着左利手孩子该使用左手还是右手的问题,故本题选A。
What does the writer imply according to the passage?
并不是所有的左利手孩子都有言语问题,是强迫左利手使用右手才可能导致言语问题,故A项错误。根据短文内容可知,父母不应该强迫左利手孩子使用右手,故C项错误。文中没有提到左利手不如右利手灵巧,故D项错误。通过短文叙述可知,左利手孩子需要特殊的观照。故本题选B。
The traditional policy in teaching handwriting has__________.
根据短文第二句话可知,传统的教学方式中,教师会让所有的学生都用右手写字。又根据短文的第五句话,强迫左利手的孩子用右手写字可能会让他们感觉紧张,也可能出现言语问题。故本题选D,传统的教学方式可能会导致学生出现言语问题和情感问题。