单选题 The biggest demonstration in a generation is being assembled by mobilizing the power of the web, which allows anti-war groups to rally multitudes at the click of a mouse. Cornish speakers for peace can share ideas by e-mail with Rhodes Scholars Against the War while taking into account the sensitivities of the Young Muslim Sisters. Footsore ban-the-bomb veterans such as Tony Myers of the Campaign for Nuclear Disarmament, busily preparing yesterday for the mass protest, can only marvel at the power of the net.
"It's made a massive difference," he said. "Back in the 1980s when we were trying to organize huge demos it was all about going to meetings and sending mail to regional people. I was a volunteer before the 1983 demonstration which attracted 400,000 marchers. The office was just awash with people printing things on old duplicators. People today feel more like they are part of a big movement. In the 1980s, we would read about demos all over the world a few days later in the newspapers. Now you know all the details in advance if you are on the e-mail list. The Stop the War Coalition needs only a handful of headquarters staff because the website is a virtual campaign group in itself, complete with briefings, news, addresses and artwork.
Children's superior mastery of the internet is reflected in the proliferation of youth groups opposing war. The Woodcraft Folk (a sort of pacifist version of the Scouts) announce that they will be bringing an orange parachute on the march. The Engels-Marx Communist Party (slogan "Resist and Revolt") is a group of pupils at a Leicester comprehensive school opposing the war. The entire country is covered from the Aberdeen Students Against War Society to Torbay Stop the War group.
Anti-war campaigners put leaflets, maps, posters and petitions on their websites for supporters to print, stick in their window or hand out at the march. Stop the War Coalition includes a direct- debit form which supporters can download and send to their bank manager to make donations.
Message boards are filled with anti-war protesters arguing their case. The issue is being exploited by the British National Party, which has posted a self-serving press release proclaiming support for the march because of their concerns over "the power of the Israeli lobby". Anti-war individuals have been e-mailing friends with songs for the march, one to the tune of If You're Happy and You Know It. The internet was created in the 1960s partly by the Advanced Research Project Agency of the US Department of Defense. It is widely said to have been created in order to send military messages after an atomic war.

单选题 The example in the first paragraph is used to show the demonstrators ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 例证题;对于出现在文章第一段的例子,我们首先需要考虑的是它是否是用来引入文章的中心议题的,所以那些就事论事的论述更需要我们谨慎。具体到这里的例子,我们可以看到,讲述的是各个地方的反战团体之间的联系,但我们需要注意“by e-mail这样的细节,另外我们大致浏览全文,发现互联网在全文多次被提到。所以明确归纳到这一点的D选项是作者选择这些例证的真正目的。
单选题 We can know from the passage that in the 1980s, ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推论题;根据题目中的定位信息,我们用1980s来从原文的第二段寻找相关信息,可以发现这一段对20世纪80年代时抗议战争者之间进行的联系和目前的情况进行了比较。作者的目的和第一题所论述的一样,是为了证明互联网使得反战的抗议活动组织起来更加方便,结合4个选项,A选项的表述过于绝对,而作者本人作为“volunteer”出现的抗议活动就可以将A选项的说法推翻。B选项的说法来自原文的“People today feel more like they are part of a big movement”,但据此推出20世纪80年代的人就没有这种感受是没有逻辑上的依据的。C选项也是把作者本人作为“volunteer”的事实扩大为所有人都是“volunteer”的表述,也是错误的。D选项的表达和原文中“In the 1980s,we would read about demos all over the world a few days later in the newspapers”一致,是正确答案。
单选题 What is the main idea of paragraph 3 ?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 段落主旨题;题目明确指向原文的第三段,通过对第三段的分析,我们可以看到,这个段落是典型的“段落主旨+例子”的结构,也就是说,我们需要寻找的正确答案就是“Children's superior mastery of the internet is reflected in the proliferation of youth groups opposing war”的同义表达,这里的核心意思是在讲“Children's superior mastery of the internet”,也就是说儿童对于网络的掌握使得他们也有可能积极参与到反战运动中,比较阅读4个选项,C选项的说法是正确的。
单选题 In the author's opinion, the British National Party ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 作者观点态度题;题目中的定位词是British National Party,我们在原文的第五段可以找到相关信息,具体阅读原文中的这个实例,我们可以发现,作者的态度在“The issue is being exploited by the British National Party…”中的“exploited”这个关键词上得到了体现,也就是说在作者认为,British National Party对反战游行的支持是出于自己的目的的,是有意地利用反战运动的。那么我们比较阅读4个选项,C选项的表述和作者的观点是一致的,是正确答案。
单选题 Which one of the following is the best title for the passage?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 标题题,主旨题的一种变形的呈现方式;结合我们在解答前面4个题目时进行的分析和理解,我们已经可以归纳出,文章讲述的重点是互联网对于反战运动的支撑性作用,比较阅读4个选项,全部都提到了互联网这个关键信息点,但是对于互联网和反战运动之间的关系进行正确表述的是A选项。B选项的“Civil War”指内战,是本文没有涉及的领域。C选项对两者关系的描述是和事实相反的。D选项的Terrorism本文没有明确涉及。