单选题
American Universities and Colleges

Higher education is given in colleges and universities. The average course is four years. Students choose their "major" and a number of "electives". Typically, an undergraduate student has to earn a number of "credits", about 120, to receive the Bachelor's degree at the end of four years' study. One credit usually equals one hour of class per week in a single course which lasts 10 to 16 weeks-the length of a "semester". About half of the students are awarded the Bachelor's degree when they leave university. Then the students may go on to graduate school and with a year or two of further study get a master's degree. After another year or two of study and research, they may get a still higher degree as doctor of philosophy. Higher education trains people to become teachers, nurses, engineers, dentists or do other professional work. Lawyers and doctors must go to school longer than four years.
Most states have universities that do not charge much money to residents of that state because public taxes help pay the cost of the university. Other universities do not have public money to help them and must charge their students much more to attend. It is common for students to earn money by doing odd jobs during vacations and term-time. Even students from well-off families do part-time jobs in restaurants or supermarkets. Americans do not look down upon anyone engaged in honest work to make money. Part-time jobs can cultivate self-reliance.
Most cities have colleges or universities that hold classes at night as well as in the daytime. In this way people who have to work may attend school at night and work for a degree or just take a course in a subject that interests them. Community groups often give courses and lectures, usually about leisure time activities. In many cities, the secondary schools offer classes in adult education.

单选题 The passage is a general introduction of educational system in the United States.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 该文章对美国的教育体系做了笼统的介绍。通读全文我们发现这篇文章一直都只是在介绍美国的大学体系。因此该论断是错误的。
单选题 In order to receive the Bachelor's degree, an undergraduate has to earn about 120 credits at the end of four years' study.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 为了能拿到学士学位,本科生必须要在四年的大学生活结束前拿到120个学分。根据第一段中的第四句话:一个大学生必须获得大约120分的学分,这样他在完成四年的大学学业之后才可以获得学士学位。可以判断出本论断是正确的。
单选题 In the United States, even if you don't finish your high school education, you still have enough chances to get a job.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 在美国即使你高中都没有毕业,找到工作的机会都有很多。该文章中并未涉及这一内容。
单选题 It's quite common for college students to earn money by finding a part-time job during vacations and term-time.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 对大学生来说在假期或是学期中间通过找一份兼职赚钱的事是很普遍的。根据第二段中的第三句话:学生在假期和学期中通过打零工赚钱是常事。可以判断出该句话是正确的。
单选题 Lawyers and doctors have to get longer education at colleges or universities.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 大学中,医生和律师必须要接受更长时间的教育。根据文章中第一段的最后一句话:律师和医生大学教育年限超过四年。可以得出本句话是正确的。
单选题 After graduating from college, the students will continue to study at graduate school and will get a doctor's degree in one or two years' time.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 大学毕业后,有的学生继续在研究生院学习,过一到两年的时间可以拿到博士学位。根据第一段倒数第三句和第四句,可以得知本科毕业后再学习一到两年的时间先拿到硕士学位,然后再过一到两年的时间才能拿到博士学位,因此本句话不正确。
单选题 Some college students find it very hard to balance work and study.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 有些大学生很难平衡他们的工作和学习,该文章中并未涉及这一内容