单选题. As scientists learn more about the causes of earthquakes, they become better able to predict them. First of all, they know that quakes are likely to occur in areas where the tectonic plates (地层地壳板块) push against each other. They study these areas closely, using different instruments. They measure the vibrations of the earth with seismographs (地震仪), which record on rolls of paper all movements, both large and small. Scientists usually use the Richter scale (里希特震级仪) named after a famous seismologist (地震学家), for these measurements. When an earthquake measures over 4~5 on the Richter scale, it is strong enough to cause damage. Scientists have determined that an area is not likely to have a large earthquake when many small quakes have been occurring. When the small quakes stop, then pressure builds and a strong quake is more likely. There are several other ways to predict earthquakes. Scientists can measure the tiny changes in the tilt (倾斜) of the land that happen before earthquakes occur. Increases in the amount of radon (氡), a substance found in deep wells, as well as a higher level of water in the wells, can also mean that an earthquake is likely to occur. In addition, scientists have found that some animals, like dogs, behave strangely before an earthquake, they become nervous and howl (号叫). Seismologists have correctly predicted several earthquakes. In 1975, they said that an earthquake would occur in Liaoning Province, China, one month, and then one hour, before it happened. In 1978, Russian scientists predicted an earthquake in the Altai Mountains six hours before it occurred. However, not all earthquakes are predictable, and a system for predicting is not yet perfected. Nothing on this earth is certain. Although people who live in California and Japan live with the possibility of a serious quake, perhaps the next strong earthquake will occur somewhere outside the "Ring of Fire".1. According to the information in Para. 1 seismograph is ______.
【正确答案】
B
【答案解析】 事实细节题 文章第一段第四句“They measure the vibrations of the earth with seismographs (地震仪), which record on rolls of paper all movements, both large and small. ”解释了seismographs的意思,故B正确。 [参考译文] 当科学家了解了更多关于地震发生的原因的时候,他们就能够更好地预测地震。首先,他们知道地震可能发生在地壳板块相互挤压的地区。他们使用不同的仪器来密切研究这些地区。他们用地震仪来检测地面的振动,并且在成卷的纸上记录了大大小小的所有运动。科学家通常用由一位地震学家的名字而命名的里氏震级进行这些测量。当地震达到里氏4~5级时就会造成破坏。科学家们已经确定一个区域在不断发生小地震时不大可能会有大地震。当小地震停止了,压力逐渐增大时,大地震就可能会发生。 还有其他的几种方法能够预测地震。科学家们可以在地震发生前测量斜坡土地的细微变化;深井中氡气数量的增加,以及井中水面的增高,也都可能意味着地震要发生。此外,科学家们发现一些像狗这样的动物在地震来临之前会举止奇怪、紧张嚎叫。地震学家已经准确地预测出了几次地震。在1975年,他们预测,在中国的辽宁省一个月内会有地震发生,然后在地震前一个小时又再次预测到了地震。1978年,俄罗斯科学家在阿尔泰山发生地震前六个小时预测出了地震。然而,并不是所有的地震都是可预测的,预测地震的系统尚未完善。世界上没有确定无疑的事情。虽然住在加利福尼亚和日本的人们都面临随时发生严重地震的可能性,但是也许下一次强大的地震会发生在这个地震带以外的某个地方。