单选题 {{B}}Conversation 1{{/B}}
【正确答案】 D
【答案解析】[听力原文]6-7 W: Good morning, sir. Are you being attended to? M: I' m looking for 5 × 6 cushions . Do you have one of this size? W: Yes, we do. But what color do you want? M: Dark and light yellow woven together. W: Please move over here, sir. How about this one? M: Mm... I like the color and the pattern. But do you have another one so that I can choose? W: I' m sorry, we don' t. If you really want to buy, we can give you 6% off, since this is the last blue one left. It' s a real bargain. M: But I must make sure that there isn' t anything wrong with cushions first. W: Fine, go ahead, please. (A few minutes later.) M: Are you sure I can get 6% discount? W: Absolutely sure. M: Then I'll take it. As far as the size, color and the pat tern are concerned, and they are just what I appreciate. By the way, can you have it shipped to me in Den mark? W: Certainly, sir. Leave your name and address with us, please. M: All right. Thanks a lot. W: You are very welcome. Q6: What color of the carpet does the customer want to buy? [精析] 该题为文章主旨题,根据文中双方的回答可判断两人在就毛毯贸易进行磋商。
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] Where does the customer want the carpet to be shipped? [精析] 该题为细节题,根据男士的回答“can you have it shipped to me in Denmark?”可知客户希望将毛毯运至丹麦。