单选题
Wireless phones are available on today's consumer market. Like most people, you're probably interested in a little handheld number. They're small and light. Transmitting(发送) 0.2 to 0.6 watt of power, these wireless phones come in a variety of models, digital cellular and digital PCS ( personal communications service) models, as well many cool shapes and colors. How do you choose a mobile when two or three models look equally good? Think about these characteristics: A big, bright display--The more you use your phone, the more you'll appreciate an ease-to-read display. Light weight--Most wireless phones these days are tiny, so why take a 10-ounce model when a 6-ounce one works just as well? Accessories(配件)--If you want a certain type of hands-free car kit(成套用具) or other accessory, make sure it's available for your specific phone; Battery life--Look for a phone that allows you to talk for a long time; External volume control--Take a phone with an external volume control. You'll appreciate it the first time you use it in a noisy place; Easy ringer volume control--Buy a phone that rings loudly enough for a moderately noisy environment, but is easy to tone down for, say, a funeral. Even better, get a phone with a vibrating alert.
单选题
Handheld wireless phones are popular with most people because______.
【答案解析】[答案精解] 题干意为“下面哪一项是正确的”。该题为是非题。根据第四段中的Most wireless phones these days are tiny。 so why take a 10-ounce model when a 6-ounce one works just as well可知,轻型手机可以与重型手机性能一样好。
单选题
What will make you hear clearly in a noisy place when using a mobile?
【正确答案】
A
【答案解析】[答案精解] 题干意为“什么使你在嘈杂的地方打手机依然听得很清楚”。该题为细节题。根据第七段External volume control-Take a phone with an external volume control. You'll appreciate it the first time you use it in a noisy place可知,“外部音量控制”使你在嘈杂的地方打手机依然听得很清楚。
单选题
Which of the following may be the best title of this passage?
【正确答案】
A
【答案解析】[答案精解] 题干意为“下面哪一项做这篇短文的题目最合适”。该题为主旨题。由文中第二段How do you choose a mobile when…以及后面谈论的选购手机时需要考虑的几个手机性能可知,文章的中心是在谈论如何选择手机。