单选题   The U.S. Department of Labor statistics indicate that there is an oversupply of college-trained workers and that this oversupply is increasing. Already there is an overabundance of teachers, engineers, physicists, aerospace experts, and other specialists. Yet colleges and graduate schools continue every year to turn out highly trained people to compete for jobs that aren't there. The result is that graduates cannot enter the professions for which they were trained and must take temporary jobs which do not require a college degree.
    On the other hand, there is a tremendous need for skilled workers of all sorts: carpenters, electricians, mechanics, plumbers, TV repairmen.
    These people have more work than they can handle, and their annual incomes are often higher than those of college graduates. The old distinction that white-collar workers make a better living than blue-collar workers no longer holds true. The law of supply and demand now favors the skilled workmen.
    The reason for this situation is the traditional myth that college degree is a passport to a prosperous future. A large segment of American society equates success in life with a college degree. Parents begin indoctrinating (灌输) their children with this myth before they are out of grade school. High school teachers play their part by acting as if high school education were a preparation for college rather than for life. Under this pressure the kids fall in line. Whether they want to go to college or not doesn't matter. Everybody should go to college, so of course they must go. And every year college enrollments go up and up, and more and more graduates are overeducated for the kinds of jobs available to them.
    One result of this emphasis on a college education is that many people go to college who do not belong there. Of the sixty percent of high school graduates who enter college, half of them do not graduate with their class. Many of them drop out within the first year. Some struggle on for two or three years and then give up.
单选题     What is a result of the increasing oversupply of college-trained workers?______
 
【正确答案】 D
【答案解析】第1段前三句讲述大学毕业生过剩这一现象,最后一句讲这种现象带来的结果:毕业生找不到符合自己教育经历的职位,只能从事一些不需要大学学历的临时工作。D是对这句话的同义转述,故为答案。
单选题     What's the difference between blue-collar workers and white-collar workers in the past?______
 
【正确答案】 B
【答案解析】第3段第2句指出,过去白领与蓝领的区别是白领比蓝领能更好地谋生,但是这种情况现在已经不适用了。故答案为B。A与文意相反;从文章中只能推断出过去蓝领工人比白领工人挣钱少,并不能说明他们受歧视,也不能推断出过去白领工人更受尊敬,故排除C和D。
单选题     Why do most parents expect their children to go to college?______
 
【正确答案】 C
【答案解析】第4段第1句指出,传统观念认为大学学历就是通往辉煌未来的通行证。该段第3句指出,孩子小学还没毕业,父母就开始向他们灌输这种观念。这种观念指的就是“大学学历是通往辉煌未来的通行证”,故答案为C。该段倒数第三句指出,孩子们想不想上大学不重要,故A错误。由第2、3段可知,技术工人并不需要大学学历,故排除B。D在文中未提到。
单选题     From the last paragraph, we can infer that many people ______.
 
【正确答案】 A
【答案解析】最后一段第1句指出,很多本不属于大学的人上了大学。A是对该句话的同义转述,故为答案。B和D在文中未提及;C为文中直接陈述内容,不需要推断。
单选题     What does the author probably believe?______
 
【正确答案】 D
【答案解析】文章多次提出大学毕业生并不容易找到理想的工作,而社会大量缺乏的是技术工人,所以D很可能是作者所支持的。