单选题. Television has changed the life style of people in every industrialized country in the world. In the United States, where sociologists have studied the effects, some interesting observations have been made. Television, although not essential, has become an important part of most people's lives. It alters people's ways of seeing the world; in many ways, it supports and sustains modern life. Television has become a baby-sitter, an introducer of conversations, the major transmitter or culture, a keeper of tradition. Yet when what can be seen on TV in one day is critically analyzed, it becomes evident that television is not a teacher but a sustainer: the poor quality of programming does not elevate (提高) people into greater understanding, but rather maintains and encourages the life as it exists. The primary reason for the lack of quality in American television is related to both the history of TV programming development and the economics of TV. Television in America began with the radio. Radio companies and their sponsors first experimented with television. Therefore, the close relationship which the advertisers had with radio programs became the system for American TV. Sponsors not only paid money for time within programs, but many actually produced the programs. Thus, in American society, television is primarily concerned with reflecting and attracting society rather than experimenting with new ideas. Advertisers want to attract the largest viewing audience possible. To do so requires that the programs be entertaining rather than educational, attractive rather than challenging. Television in America today remains, to a large extent, with the same organization and standards as it had thirty years ago. The hope for further development and true achievement toward improving society will require a change in the entire system.1. According to the author American television is poor in quality because ______.
【正确答案】
C
【答案解析】 事实细节题 第三段第一句说到“The primary reason for the lack of quality in American television is related to both the history of TV programming development and the economics of TV. ”再根据下文对此的解释,可知选C。 [参考译文] 电视已经大大地改变了世界上每个工业化国家中人们的生活方式。在美国,社会学家已经研究了电视的影响,并观察到一些有趣的现象。 电视,尽管不是很必要,但已成为大多数人生活中的一个重要部分。它改变了人们看世界的方式。在许多方面,它还支持与维持了现代生活。电视已经成为一个保姆、谈话的导人者、文化的主要传播媒介和传统的保持者。然而当对一天中所看的电视内容进行批判性分析时,可以明显地看出,电视并不是一位教师,只是一个维持者:劣质的节目并不能提升人们的理解能力,而只是保持和鼓励现存的生活。 美国缺乏高质量的电视节目的最主要原因与电视节目发展的历史和电视经济有关。美国电视开始于电台广播。广播公司和他们的赞助人首次尝试了电视节目,因此,广告商与广播节目之间的密切关系也成了美国电视节目的体制。赞助商不仅花钱买电视广告时间,而且实际上许多节目都是广告商出资制作的。因此,在美国,电视节目主要涉及反映并吸引社会,而不是尝试各种新的思想。广告商们想尽可能地吸引最大量的观众,要做到这些就要求他们的节目要有娱乐性而不是教育性,要吸引人而不是富有挑战性。 今天美国电视仍然在很大程度上与三十年前维持着同样的组织和标准。进一步的发展和与时俱进的希望需要整个体制的改变。