单选题
Visiting US President George W. Bush said in Beijing on Friday that both China and the United States should encourage bilateral contacts and exchanges to promote mutual understanding. "It's important for our political leaders to come to China," said Bush, who gave a speech on Friday morning at Qinghua University, one of the most prestigious universities in China. His working visit to China and discussions with Qinghua students "help promote" Sine-US relations, Bush said in response to a student's question about what he would do to promote Sine-US relations. "Many people in my country are very interested in China," he said, adding that these Americans want to learn more about China's culture and the Chinese people. He said that he would keep encouraging such contacts and exchanges between the two countries. Bush said that he would describe back home what he had seen here and that China as a great nation not only has a "great history" but also an "unbelievably exciting future." The president said that the 2008 Olympic Games would make a significant opportunity for the rest of the world to understand China, which enables more people to come to China and feel the modernization taking place, and many more people will see it on the television. Bush arrived in Beijing on Thursday for a two-day working visit to China.
单选题
What does the word "prestigious" in the second paragraph probably mean? [A] great [B] famous [C] honorable [D] modest
单选题
Which of the sentences is NOT true? [A] Bush thinks bilateral contacts and mutual understanding will promote Sine-US relations. [B] Many Americans are interested in China. [C] Bush and the students of Qinghua University discussed something about how to make China richer and stronger. [D] The 2008 Olympic Games is a great chance for China to be known by the world.
单选题
Many Americans are interested in China because ______. [A] they want to come here to take part in the 2008 Olympic Games [B] they have learned something of China and they want to learn more [C] great changes have been taking place in China [D] China has a "great history" and an "unbelievably exciting future/
【正确答案】
B
【答案解析】[精解] 推断题。题干意为“很多美国人喜欢中国是因为什么?”根据文章第四段最后部分... these Americans want to learn more about China's culture and the Chinese people. 可推知此题答案为B。
单选题
The narrator (叙述者) of the passage was most probably ______. [A] a reporter [B] a psychologist [C]a politician [D] a sociologist