【答案解析】[听力原文] W: When did you become interested in collecting stamps? M: Oh, when I was about ten years old. W: Ten years old? So you have loved it for 9 years. M: Yeah, it's really an exciting hobby. You know, the first postage stamps were issued in Britain in 1840. W: Really? I didn't know that. What's on the first postage stamps? M: Well, look, here's a picture of the first two stamps issued. W: Oh, they both bear a picture of Queen Victoria, don't they? M: Yes, I wish I had the originals, then I would be a wealthy man instead of a poor stamp collector. W: But I believe collecting stamps gives you much pleasure which not all wealthy men can enjoy. M: Yes, I do agree.
How old was the man when he became interested in collecting stamps?
[解析] 题目询问男士多大时开始对集邮感兴趣。对话刚开始便一问一答给出此题的答案,第二句“...when I was about ten years old”即得出答案为选项A(10)。 选项B(9)具有迷惑性是因为对话中有“9 years”一词,但这是指男士的集邮爱好有9年的历史了,并非指9岁开始集邮。选项C和选项D文中均未提及。
单选题
A. A picture of Britain. B. A picture of the queen's palace. C. A picture of the Rowland Hill. D. A picture of Queen Victoria.