阅读理解
Under pressure from animal welfare groups, two national science teachers associations have adopted guidelines that ban classroom experiments harming animals. The National Association of Biology Teachers and the National Science Teachers Association hope to end animal abuse in elementary and secondary schools and, in turn, discourage students from mishandling animals in home experiments and science fair projects. Animal welfare groups are apparently most concerned with high school students experimenting with animals in extracurricular projects. Barbara Orlans, President of the Scientists' Center for Animal Welfare, said that students have been performing surgery at random, testing known poisonous substances, and running other pathology experiments on animals without even knowing normal physiology. At one science fair, a student cut off the leg and tail of a lizard to demonstrate that only the tail can regenerate, she said. In another case, a student bound sparrows, starved them and observed their behavior. 'The amount of abuse has been quite horrifying,' Orlans said. Administrators of major science fairs are short-tempered over the teachers' policy change and the impression it has created. 'The teachers were sold a bill of goods by Barbara Ortans,' said Thurman Grafton, who heads the rules committee for the International Science and Engineering Fair. 'Backyard tabletop surgery is just nonsense. The new policies throw cold water on students' inquisitiveness,' he said. Grafton said he wouldn't deny that there hasn't been animal abuse among projects at the international fair, but he added that judges reject contestants who have unnecessarily injured animals. The judges have a hard time monitoring local and regional fairs that may or may not choose to comply with the international fair's rules that stress proper care of animals, Grafton said. He said that several years ago, the Westinghouse Science Talent Search banned harmful experiments to animals when sponsors threatened to cancel their support after animal welfare groups lobbied for change. The teachers adopted the new policies also to fend off proposed legislation--in states including Missouri and New York--that would restrict or prohibit experiments on animals. Officials of the two teachers organizations say that they don't know how many animals have been abused in the classroom. On the one hand, many biology teachers are not trained in the proper care of animals, said Wayne Moyer, executive director of the biology teachers' association. On the other, the use of animals in experiments has dropped in recent years because of school budget cuts. The association may set up seminars to teach better animal care to its members. (414 words)
Notes: pathology 病理学。lizard 蜥蜴。tabletop 桌面。short-tempered 脾气急躁的。lobby for 游说支持。fend off 躲开。
单选题
The title which best expresses the content of the text is ______
【正确答案】
A
【答案解析】 全文主旨题。本题问:本文的主题是什么?第1段第1句是全文主题句:Under pressure from animal welfare groups,two national science teachers associations have adopted guidelines that ban classroom experiments harming animals. 故应选A。
单选题
According to the text, animal welfare groups have succeeded in ______
【答案解析】 细节理解题。本题问:Thurman Grafton 的看法如何?第五段最后一句道:“The new policies throw cold water on students inquisitiveness,”he said.(他说:“这种新的做法是给学生的钻研精神泼冷水。”)可见,Thurman Grafton的看法与C的表述相符。
单选题
It can be learned from the text that the teachers ban harmful experiments to animals in order to ______
【正确答案】
D
【答案解析】 推理判断题。本题问:从课文中可以了解到,教师禁止对动物进行有害试验的目的何在?第1段第2句写道:“The National Association of Biology Teachers and the National Science Teachers Association hope to end animal abuse in elementary and secondary schools and,in turn,discourage students from mishandling animals in home experiments and science fair projects.”从画线部分可以看到教师要禁止的是“滥杀动物”和“虐待动物”。最后一段最后一句写道:“The association may set up seminars to teach better animal care to its members.”(协会可以举办研讨会培训教师更好地保护动物。)可见,教师禁止的是“harmful experiments to animals”以便“protect necessary harmless experiments on animals”。故应选D。
单选题
It is suggested toward the end of the text that ______
【正确答案】
B
【答案解析】 推理判断题。本题问:本文快结束时暗示了什么?本文结论段中写道:“On the one hand,many biology teachers are not trained in the proper care of animals,said Wayne Moyer,executive director of the biology teachers' association.”最后一句又写道:“The association may set up seminars to teach better animal care to its members.”可见,作者暗示,如对教师进行动物保护培训,则会减少虐待动物事例的发生。故应选B。