单选题 Directions: {{I}}This task is the same as Task 1.The 5 questions or unfinished statements are numbered 41 to 45. {{/I}}
Apollo Program, is an American manned lunar-space program which is designed to land an astronaut on the moon and return him safely to earth, as well as to overtake the former Soviet Union in the race to dominate (统治;支配;控制) space exploration. The whole program was conducted between May 1961 and December 1972 by the National Aeronautics and Space Administration (NASA), and the program successfully landed Nell Armstrong—the first person to walk on the moon—and 11 other astronauts on the moon. The program included 12 manned missions: 2 into earth orbit (Apollo 7 and 9); 2 into lunar orbit (Apollo 8 and 10); 3 lunar landing missions (Apollo 11, 12, and 14); and 3 lunar exploration missions (Apollo 15, 16, and 17), which involved extended stays on the moon's surface and more in depth scientific exploration.
The Apollo Program was started by United States President John F. Kennedy on May 25, 1961. At the time of Apollo preparations in 1965, NASA employed 36,000 civil servants, 376,700 contractor employees, and a yearly operating budget(预算) of $5.2 billion. Between 1961 and 1973, NASA spent approximately $25.4 billion on the Apollo missions.
During the same period, the Soviet Union scheduled a manned mission to circle the moon—just three weeks before Apollo 8. This mission was postponed (延期) and the spacecraft was later launched unmanned. The Soviets continued to develop and test their one-man Lunar Lander spacecraft in the earth's orbit through August 1971, but the Soviets never reached the moon.
单选题 The best title for this passage would be______.
  • A. American Manned Lunar-space Program
  • B. NASA's Space Program
  • C. Apollo Program
  • D. Space Competition between U.S. and Soviet Union
【正确答案】 C
【答案解析】这里容易选错的是A项。有的考生一看A就打勾了,没有继续往下看,这是一种不好的习惯,应学会克制。A项和D项比较,不难看出,作为文章的标题,A项有冗长之嫌,不如C项干净利落,故选C项。同时,A项在文章中是C项的解释,所以更应选 C项。
单选题 In which year did the first man land on the moon?
  • A. Before 1965.
  • B. In 1961.
  • C. In 1972.
  • D. After 1965.
【正确答案】 D
【答案解析】从文章第一段来看,有一句话“The whole program was conducted between May 1961 and December 1972 by the National Aeronauties and Space Administration(NASA).”告诉了我们大概的时间段。同时,根据第二段“At the time of Apollo preparation in 1965…”我们知道了1965年还是准备时间段,由此推出人类首次登上月球是在1965年之后,所以D项正确。
单选题 Who started the Apollo Program?
  • A. United States President John Fitzgerald Kennedy.
  • B. United States President Franklin Roosevelt.
  • C. United States President Joseph Patrick Kennedy.
  • D. United States President Rose Kennedy.
【正确答案】 A
【答案解析】根据第二段第一句“The Apollo Program was started by United States President John F. Kenedy on May 25,1961.”虽然A项中用的是全名,没有缩写为 John F. Kenedy。但从B、C、D选项中没有发现中间的名字有F开头的,故A项正确。
单选题 Between 1961 and 1973, each year NASA spent approximately ______ billion on the Apollo missions.
  • A. $25.4
  • B. $1.95
  • C. $5.2
  • D. $2.54
【正确答案】 B
【答案解析】首先根据句子“Between 1961 and 1973, NASA spent approximately $25.4 billion on the Apollo missions.”得出总数为 $25.4 billion再除以13年,平均数为$1.95 billion,所以B项正确。
单选题 According to the passage, which of the following is TRUE?
  • A. The whole program was conducted between March 1961 and December 1972 by the National Aeronautics and Space Administration (NASA..
  • B. The program included 12 man-made missions.
  • C. During the same time period, the Soviet Union failed to schedule a manned mission.
  • D. Soviet astronauts never landed on the moon.
【正确答案】 D
【答案解析】A项中时间误为:March 1961”应为“May 1961”;B项中误为“man-made mission(人造任务)”应为“manned mission(载人任务)”;C项中根据文章第三段来看,“the Soviet Union scheduled a manned mission to circle the moon…”,而不是failed to schedule,因此,D项正确。